Szembetegség - zöldhájog?

A szem nyomásom bal 23 jobb 24 volt 2011.10.24-én.Ez utal e zöld hályogra? És mi a teendő ezzel?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a zöld hályog, szemnyomás témában

Tisztelt kérdező! Önmagában egyetlen mérés még nem jelenti a zöldhályog diagnózisát, de mindenesetre fontos figyelmeztető, gyanú jel. Feltétlenül kontrolláltatni kellene a mérést, esetleg vérnyomás méréssel kísérve. Ezen túl a zöldhályog diagnózisának felállításához egész vizsgálat sorozat szükséges: látótér, látóidegfő vizsgálata (pl. OCT), csarnokzug vizsgálat stb. Ezen eredményeket együttesen kellene értékelni a diagnózis felállításához. (Ocularis hypertensio OHT fogalma alatt pl. zöldhályog nélküli magasabb szemnyomást takar. Ilyen esetben is mérlegelendő a kezelés.)

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 26., 20:53; Megválaszolva: 2011. október 29., 16:49
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?