Dr. Papp Júlia

Dr. Papp Júlia

szemész
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

szembevérzés

Tisztelt kérdező! Sajnos a szívbillentyű műtétek esetén kell a legmagasabb terápiás szinten tartani a véralvadás gátlót. Az ismétlődő subconj. bevérzés - amint a vizsgálat is igazolta - szerencsére ártalmatlan, önmagától felszívódó. A Rutascorbin, C vitamin mellett "erőseb" vérzés csillapító, véralvadást fokozó gyógyszert az alapbetegség miatt nem szívesen javasolnék. Esetleg szorosabb vérnyomás kontrollt, illetve műkönny cseppeket tudnék javasolni, amely a felszínes irritációtól védenék jobban a kötőhártyát.

homályos látás

Tisztelt kérdező! Érdemes lenne szemészeti kontroll vizsgálatot kérni. Akár pupilla tágítással egybekötve, újra lemérni a szem fénytörését, kizárni a gyulladást. stb. (Viszonylag ritka, hogy ilyen kis dioptria értékű cylinder hiánya okozna ennyi idősen, csak az egyik szemen homályok látást.)

Könnyezés, égő érzés a bal szemben

Tisztelt kérdező! Valóban előfordulhat, hogy a szem száradása nem egyforma - legalábbis tüneti szinten - a két szemen. DE ami sokkal gyakrabban fordul elő, hogy a szaruhártya felszínes hámsérülése, enyhe gyulladása állhat a háttérben. Ezért nagyon fontos lenne szemészeti vizsgálat, mert bár nincsen szembe tűnő vörösség, fájdalom, váladék ellenőrizni kell nincs-e gyulladás, sérülés.

Úszkáló fények

Tisztelt kérdező! A betegek leggyakrabban úszkáló homályokról számolnak be, amit általában az üvegtest töredezettsége okozhat. Az üvegtest elváltozása, néha enyhe gyulladása kísérheti az alapbetegséget. Ha az elsőről van szó, akkor sajnos valóban a megszokás a lehetséges megoldás. Ha gyulladásról lenne szó akkor megfelelő kezelés. Az úszó fényforrások háttere valószínűleg más lehet. Érdemes lehet kizárni a szemnyomás emelkedést, vagyis a zöld hályogot. Ezen túl ha szükséges akkor elektrofiziológiai vizsgálatokat is érdemes végeztetni. Ha minden rendben van, akkor tovább kell lépni az általános, belgyógyászati irányba - vérnyomás, erek állapotának ellenőrzése stb.

Tisztelt Doktorno, Doktorur

Tisztelt kérdező! Érdemes lenne az esetlegesen gócként megjelenő fog kivizsgálása, kezelése első lépésben. Sajnos a huzatos munkahely igen igénybe veszi a szemet, részben a folyamatos szárítás, porszemek és kórokozók miatt. Műkönny cseppekkek, védőszemüveggel lehetne csökkenteni a gyulladás lehetőségét. Szemészeti kontroll a fellángolások idején nagyon fontos!