• Sminkallergia által kiváltott kötőhártya gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Nemrég jártam allergológusnál, aki megállapította, hogy sminkekben, kozmetikumokban megtalálható 2 alapvető összetevőre allergiás vagyok. Ez az allergia csak a bal szememen tapasztalható, elsősorban szempillaspirál, szemceruza, szemkörnyékápoló krém használatakor. Ilyenkor égő, meleg érzést érzek a bal szememben, és azonnal be is vörösödik. Az allergológus szerint ezt a fajta allergiát nem lehet megszüntetni. A legnagyobb problémám, hogy hiába nem sminkelem már magam, és nem használok egy ideje szemkörnyékápoló krémet sem, ez az allergia továbbra is megtalálható a szememben, s mivel nem egészséges emiatt ez a szemem, ezért másfél-kéthetente kötőhártya gyulladásom (felülfertőzés) is van. Ez a panaszom már több, mint fél éve fennáll és a kérdésem, hogy mit tehetnék ellene, vagy kihez fordulhatnék ezzel a problémával. Több szemorvosnál is jártam, sajnos senki nem tudott segíteni, ugyanakkor nem akarok életem végéig szteroidos szemcseppet használni másfél-kéthetente kötőhártya gyulladás ellen, mert hallottam, hogy túlzott, nem megfelelő használata, szürke és zöldhályoghoz is vezethet. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a kötőhártyagyulladás témában

        Tisztelt kérdező! Első lépésben nagyon fontos, hogy féloldali panaszokról van szó annak ellenére, hogy mindkét szem ki van téve az allergénnek. Való igaz az is, hogy a szteroidos szemcsepp használata hosszasan nagyon sok mellékhatást okozhat. Nem tért ki részletesen, hogy ellenőrizték-e a szemnyomást, vagy a mélyebb részeket a szemben és minden rendben volt-e. Emiatt fontos lenne visszatérni a szemészetre és ha szükséges inkább szisztémás allergia ellenes szert is kérni az allergológus kollégától.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 05., 19:18; Megválaszolva: 2012. április 06., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: