• szemgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Szemgyulladás témakörben szeretnék érdeklődni. Begyulladt az egyik szemem, talán túlzott monitor használattól. (most nem nézek monitort és televíziót sem) Vigamox-ot írt fel a szemorvos, ami úgy néz ki 90-95%-ban használ is. Viszont a szemgödörnél, még látszik a gyulladás. (kisebb, mint a másik szemnél) Illetve a szemfehérjén van egy gyulladt piros folt, ami nem tűnik el teljesen csak halványodik. Könnyezés szinte teljesen megszűnt. Már 7. napja használom a Vigamoxot és a kérdés az lenne, hogy hány napig lehet használni? Max. két hétig tervezem használni és mi van akkor, ha a gyulladás nem szűnik meg teljesen, milyen antibiotikumos szemcseppre, kenőcsre, lehetne váltani, amit a háziorvossal feliratnék? Köszönöm a választ!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a kötőhártyagyulladás, antibiotikum témában

        Kedves Uram! A leírásból arra következtetek, hogy kötőhártyagyulladás miatt kapott antibiotikumcseppet. (Nem írta, hogy ezt egy szemész vagy nem szemész kolléga állapította-e meg.) Amennyiben a panaszok 90-95%-a elmúlt egy hét használat után, javasolom, hogy használja tovább a felírt cseppet még néhány napig. Nem érdemes "önként" megszabni a használat idejét. Az Ön által említett antibiotikum széles spektrumú, általában 7-14 napig javasoljuk használni, de gondolni kell arra is, hogy a túlzott használat rezisztenciát okoz (a baktériumok részéről) és tartósítószert is tartalmaz. Amennyiben panaszai nem múlnak el keresse fel a területileg illetékes szemészeti szakrendelést, ahol szükség esetén más antibiotikumot javasolnak. Remélem segítettem!


        Kérdés: 2020. június 11., 05:48; Megválaszolva: 2020. június 14., 23:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos