• a gyógyszer ronthat a helyzeten?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Garazone szemcseppet írt fel az orvos kötőhártyagyulladásra (váladék van a szememen, ami maró érzést ad, és időnként rosszul látok tőle, valamint szemhéjcsüngésem is van), aminek a tájékoztatójára ez van írva: lehetséges mellékhatások: látóideg károsodás, szürkehályog képződés, látászavar, szemnyomás fokozódása, glaucomás roham, pupillatágulat, szemhéjcsüngés. Furcsa, hogy egy szemgyógyszer további szemproblémákat válthat ki. Én nem akarom, hogy látóidegkárosodásom legyen, szürkehályogom legyen, vagy bármi más szembajom. Mit lehet tenni, hogy meggyógyuljon a kötőhártyagyulladásom anélkül, hogy esetleg utána rosszabbul látnék. Nem akarom veszélyeztetni a látásomat.

        WEBBeteg szakértő válasza a kötőhártyagyulladás témában

        Tisztelt kérdező! Az Ön által említett kombinált steroid tartalmú csepp nagyon kiváló gyulladás csökkentő szer - sajnos sok szisztémás és szemészeti mellékhatással. Ugyanakkor tudni kell, hogy általában nagy dózisú, tartós (hetekig-hónapokig tartó) alkalmazás esetén alakulhatnak ki ezek a mellékhatások. A szemcseppek többsége valóban maró, csípő érzést okoz becseppentéskor és amíg el nem oszlik megfelelően a könnyfilmben addig zavaró a homályos látást is. Ha olyan intenzív a gyulladás, hogy indokolt a gyulladás csökkentővel kombinált szemcsepp akkor feltétlenül használja legalább az első kontrollig, mert a gyulladás a megfelelő kezelés nélkül maradványtünetekkel gyógyulhat, ami veszélyezteti a látást.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-03 21:10:53; Megválaszolva: 2010. március 03., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: