• Hüvelyváladák került a szembe

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr. Hüvelyváladék került a szemembe amit csak másfél órával az eset után tudtam kimosni. Egyenlőre nincs panaszom. Nem gyulladt be, nem könnyezik. Vizol s szemcseppet cseppentettem bele miután kimostam. A partner 30 éves tudtommal nincs hüvelyfertőzése. Ez az eset okozhat súlyos bakteriális vagy gombás fertőzést? Milyen tünetek hatására kell szemészetre menni? Van itthon tobradex szemkenőcsöm. Használhatom gyulladás megelőzése érdekében? Vagy kamillás borogatást ugyanerre a célra? Ha másfél órával az eset után nincs panasz akkor meg lehet nyugodni vagy egy esetleges gombás fertőzés kialakulásához több idő kell? Picit bepánikoltam az eset miatt. Köszönöm mielőbbi válaszát!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a kötőhártyagyulladás, baktérium, gomba témában

        Kedves Uram! Nagyon helyesen cselekedett, amikor kimosta vízzel a szeméből a hüvelyváladékot, majd műkönnyet is használt. Az esetek döntő többségében ez bőven elégséges, ahhoz, hogy ne alakuljon ki komoly bakteriális vagy egyéb gyulladás. Természetesen, azt egy szemészeti vizsgálattal lehet eldönteni, hogy szükség van-e valamilyen antibiotikumos kezelésre. Én - jelenleg - nem tanácsolnám, hogy az említett kenőcsöt (antibiotikum és szteroid tartalmú) használja, hiszen lehetnek mellékhatásai is, valamint ronthat is a helyzeten, hiszen nem tudjuk, hogy van-e a szemfelszínen (hüvelyváladékban) valami kórokozó ágens. Amennyiben nincs semmilyen szemészeti panasza, akkor csak a tartósítószermentes műkönnyet használnám, de amint van valami panasz, a területileg illetékes szemészeti szakrendelőt keresse fel. Remélem segítettem!


        Kérdés: 2020. augusztus 20., 18:42; Megválaszolva: 2020. augusztus 24., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!