• féltékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        8 hónapja vagyunk együtt a párommal, igaz látásból már évek óta ismertük egymást. A párom felesége 1 éve autóbalesetben meghalt, öngyilkos lett.Nekem van két lányom/8és12év/, a páromnak szintén/4és8évesek/.Szinte tökéletes a kapcsolatunk, minden szinten tökéletesen megvagyunk, mind a 4 leány szívesen fogadta az új helyzetet.Nyáron összeköltözést terveztünk, de a párom iszonyú féltékeny, amit nehezen viselek.Ezt Ő be is látta, de közölte, hogy nem tud rajta változtatni! Nem is lenne gond, ha okkal lenne az, mert akkor nem lenne probléma, én hűséges vagyok. Mindig is az voltam, az én volt férjem is többször megcsalt, én ezt nem tenném! De ok nélkül mindenkire féltékeny, akire csak ránézek.Próbáltam toleráns lenni, hisz a feleségébe megbízott és megcsalta és végül nem bírta és öngyilkos lett, otthagyva két kislányát.De én nagyon szeretem Őt és Ő is nagyon szeret engem.Szeretném megoldani a problémát, mert Ő a mindenem és tudom, hogy összeillünk! Kérem segítsen, mit tegyek! Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a féltékenység témában

        Kedves Levélíró!
        Ahogyan Ön is megfogalmazta levelében, a féltékenység és a hűség között sokszor nem találhatunk reális összefüggést. A féltékenység legtöbbször nagy belső bizonytalanságot árul el, ami a párja esetében származhat a volt feleségével való problémákból, de talán még korábbról is, és a volt feleség hírtelen, tragikus halála csak ráerősített erre a bizonytalanságra. Az elmúlt események (megcsalás, haláleset) fényében bizonytalan lehet önmagában, a nőkben, és tulajdonképpen az életben is, hiszen megtapasztalta, hogy egyik pillanatról a másikra megszakadhat. Teljesen érhető, hogy nagyon félti, fél attól, hogy elveszíti (hiszen ez történt a volt feleségével is). Azonban érdemes lenne leülni beszélni arról, hogy nagyon szereti, és fontos Önnek, viszont ha ezen nem tudnak változatni, akkor megmérgezi a kapcsolatukat. Mindenen lehet változtatni, ha mindkét fél akarja. Leginkább neki kellene dolgoznia a féltékenységén, másrészt pedig azt gondolom, hogy a volt feleségének az elgyászolása sem ment végbe teljesen, talán haragszik rá, talán bűntudata is van… Ezekkel érdemes lenne szakemberhez, pszichológushoz, vagy más lelki segítséggel foglakozó személyhez fordulnia. Lehet, hogy nagyon ellenáll majd annak, hogy pszichológushoz akarja küldeni, akkor javasolhat párterápiát. A féltékenykedése Önt egyre jobban zavarni fogja, és a másik oldalról megközelítve, ez az állapot neki sem kellemes, hiszen a folyamatos gyanakvás az egyik legkínzóbb érzelmi állapot. És ha majd a féltékenykedése miatt elkezd tőle elhidegülni, akkor az ő féltékenysége csak még nagyobb erővel fog dolgozni. Érdemes tehát minél előbb kilépni ebből az ördögi körből, de ehhez a változáshoz a párja is kell, neki is látnia kell, hova vezet mindez, és hogy igenis van lehetőség, és megoldás!
        Minden jót kívánok!


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-04 22:28:11; Megválaszolva: 2010. március 04., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: