• Féltékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő.! Úgy érzem betegesen féltékeny vagyok.8 hónapja vagyok párkapcsolatban. Azt hiszem 6 hónapig minden rendben ment aztán volt barátnőmnek a születésnapja ahová meghívta barátnőjét és annak bátyját is azért, hogy ne legyen belőle vita, hogy őt meg sem hìvták. A két család régóta barát. A féltékenységem oka barátnőjének a bátyja ugyanis köztudott róla, hogy képes ráhajtani azokra a lányokra is, akiknek van barátjuk.Egyszerűen ezt a srácot nem tudom elviselni.Szegény barátnőmet készìtem ki a témával.Nagyon szeret engem mert még mindig kitart mellettem de már voltak komolyabb vitáink is.Úgy érzem mintha nem tudnák megbìzni benne, pedig nagyon szeret engem és ezt bizonyìtja is.Érzem hogy szeret még sem tudnám egyedül hagyni például fiukkal.Rettenetesen zavarna a dolog.Ráadásul ez a család most jön velünk nyaralni is egy hét múlva, de ugye olyat nem kérhetek barátnőm szüleitől sem, hogy ne hìvják őket, mert én nem szeretem.Barátnőm kitart mellettem még mindig pedig már lett volna oka elhagyni.Nagyon szeretnék nem féltekenykedni de egyszerűen nem megy. Minden reggel fura érzéssel ébredek a gyomromban.Ha a megszokottnál később ìr rám barátnőm egy közösségi oldalon, akkor már rögtön aggódom.Nagyon szeretném ha minden a régi lenne ahogy a kapcsolat elején.Hogy helyre tudjak hozni mindent.Bevallom van olyan amikor férfi létemre elkezdek sìrni.Ekkor jön a gyomromba ez a fura érzés.Nagyon el szeretném hagyni ezt. Minél hamarabb ugyanis 7 nap múlva megyek nyaralni és nem akarok semmiféle balhét ha még félre is értek valamit. Még az is zavar ha az a srác hozzá szól vagy rá néz. Másra nem vagyok féltékeny csak arra az egy személyre és fogalmam sincs hogy miért.Irritál még a jelenléte is. Az is zavarna hogyha barátnőmnek meg nekem közös fotón kellene szerepelnünk vele egy nyaralós fotón.Sok mindent tudnák még ìrni de inkább választ várok hogy mit tegyek nem akarom elveszìteni a legfontosabb dolgot az életemből! Köszönöm szépen!

        Habis Melinda válasza a féltékenység témában

        Kedves Kérdező! Levele alapján úgy gondonom, hogy érdemes volna pszichoterápiás segítséggel körbejárnia azt a kérdést, miért ennyire bizonytalan ebben a kapcsolatban, miért tart attól, hogy megcsalná a párja, hiszen azt állítja, racionális okot nem ad a bizalmatlanságra. Üdvözlettel: Habis Melinda


        Habis Melinda
        felnőtt klinikai szakpszichológus, személyközpontú terapeuta, pár- és családterapeuta jelölt Itt kérdezhet További orvosok

         Habis Melinda

        Kérdés: 2015. augusztus 01., 14:53; Megválaszolva: 2015. augusztus 06., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: