Hogyan kezeljem a beteges féltékenységem?

Kedves Rita! Egy 19 éves lány vagyok, már négy hónapja boldog kapcsolatban élek életem első szerelmével. A gond ott kezdődött, hogy mi úgy jöttünk össze, hogy belém szeretett a fiú és emiatt szakított a volt barátnőjével. (Ők nagyon sokat veszekedtek, a lány többször el akarta hagyni és elmondta neki, hogy már nem érez semmit, nem kívánja stb.) Azonban emiatt, hogy belém szeretett, többször találkozott velem és össze is bújtunk egyszer filmet nézni (se csók, se tapi semmi ilyesmi nem történt), nem tudok bízni benne. Ráadásul folyamatosan beszélgetett egy harmadik lánnyal akivel már egy éve barátok. A lány is küldött neki képet, és ő is küldött egyszer a lábáról, boxerben. Beszélgettek a szexről is, hogy a barátom engem mennyire ki tud elégíteni (ez való igaz), stb. A barátom egyszer még át is hívta, persze csak viccből, nem is ment át a lány. Azt mondta, semmit nem érez ez iránt a lány iránt, neki nem fontos abszolút, csak egy jó barát, aki olyan, mint egy tahó fiú. De nekem akkor sem mennek ki a fejemből ezek a dolgok, úgy érzem belebetegszem. A lánnyal egyébként már alig beszélnek, elmondása szerint csak akkor, ha a csaj ír és segítséget kér. A barátom tudom, hogy nagyon szerelmes belém, mert érzem. Minden tökéletes köztünk. A kapcsolatot én mérgezem meg ezzel, hogy ezen a képküldözgetős, áthívós hülyeségen agyalok. De sajnos a mi kapcsolatunk is így kezdődött. A barátom szerint azonban én fényévekkel szebb vagyok a lánynál (és nem vagyok abszolút egoista, de ez tényleg így van, a szépség akármennyire szubjektív, az a lány csúnya marad.), okosabb és belém szerelmes, rám vágyott évek óta. Mit tehetnék? Már szorongok, rosszra gondolok megállás nélkül.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza a féltékenység témában

Tisztelt Kérdező, Próbálja egyszer higgadt, nyugodt körülmények között elmondani a barátjának, hogy mi zavarja. Ezek nem olyan dolgok, amin ne tudna változtatni, ha fontos neki. Egy kapcsolat elején még előfordulnak ilyen dolgok, az összecsiszolódás során ez változhat, elmaradhat. A féltékenységről írtam egy cikket, abban talál bővebb ismereteket, tanácsokat is./http://harmoniamuhely.hu/a-feltekenyseg-moge-nezve/. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. október 18., 22:06; Megválaszolva: 2015. október 19., 10:02
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi a bajom?
AUTIZMUSRÓL
Skizofrénia tünete ez?
Mirtazapin Sandoz csökkentés
Rémálom az életem mit tegyek ?