Ki lehet-e ebből gyógyulni?

Kedves Doktornő! Depressziós pánikbetegséggel kezelnek már 14 éve, kezdetben több, aztán kevesebb gyógyszerrel. Napi 1 Paretin 20 mg-os, 3x1 0, 5-ös Frontin volt a legtöbb, amit szedtem. Nagyon stresszes volt a munkahelyem, teljesen kikészültem. Csak a gyógyszerekkel tudtam dolgozni járni. Magas vérnyomásra már előtte is szedtem gyógyszereket. Egy éve úgy alakult, hogy a családdal megbeszélve felmondtam a munkahelyemen, és otthon próbálok gyógyulgatni, saját magam úgymond "elhagyni a gyógyszereket". Ezzel most ott tartok, hogy reggel negyed Paretin -20 mg-os -, reggel és este fél 0.5-ös Frontin. Viszont nem igazán tudok egyedül elmenni sehova, főként ahol várakozni kell, vagy a boltokban állandóan rám jön a szorongás, rosszullét. Vonatra, buszra ülni teljesen lehetetlen számomra. Itthon jól elvagyok, csak ne kelljen kitenni a lábamat. Új munkahelyet sem találok, nyáron dolgoztam csak fél műszakban, de nem irodai munkát. Nem is tudnám így elképzelni újra a napi 8 órás ülőmunkát. Kérdésem, hogy ennyi éve szedett gyógyszereket el lehet-e egyáltalán hagyni, vagy nyugodtan szedhetem továbbra is őket, ha igen, milyen dózisban? Van-e még mód a teljes gyógyulásra? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza Depresszió, szorongás témában

Tisztelt Kérdező,

A Frontint mindenképp jó volna elhagyni, mer ahhoz biztosan kialakult már hozzászokás az évek alatt. 1/4 Paretin már nagyon alacsony dózis. Ugyanakkor nem mondható, hogy jól van, hiszen önálló életvitelre, munkavégzésre nem képes. Én inkább azt tanácsolnám, hogy beszélje meg a kezelőjével, hogy váltsanak antidepresszánst, és keressék meg azt, ami valóban kielégítően oldja a panaszait.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2014. december 10., 11:39; Megválaszolva: 2014. december 11., 15:07
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt