Mi okozza az utóbbi két hétben komoly dühkitöréseimet, ingerlékenységemet?

Rendszeresen sportolok (heti 4-5 alkalom úszás) , vitaminokat is szedek (B vitamin komplex, magnézium, c vitamin) , nem dolgozom, a háztartás a feladatom, meg élettársamnak segítek egy két számítógépes munkában. Mégis az utóbbi két hétben ingerlékeny vagyok, kiabálok rá, sírógörcseim vannak. Kb egy éve már elkezdődött nálam a klímax (menstruáció elmaradt, hőhullámok) . 4 éven keresztül forgószédülésem volt, kb. 4 hónapja megszűnt, én úgy gondolom, a rendszeres sportnak köszönhetem. Amikor elkezdődött a szédülés, koponya MRI, nyaki erek ultrahang, nyaki gerinc röntgen, otoneurológiai vizsgálatok voltak, mind negatíveredménnyel. Nem ismerek saját magamra, félek, komolyabb gondok lehetnek nálam. A koleszterinszintem magas, 2011.01.19-én voltam utoljára laborvizsgálaton. Nőgyógyászatilag minden rendben van nálam, rákszűrés negatív, egy kis mióma göbről tudok csak. 1996-ban kezdődtek pánikrohamaim, gyógyszereket szedtem, változó ideig. Először csak 3-4 hónapig szedették velem, aztán tünetek megszűntek, abbahagyatták velem, eltelt egy kis idő (pár hónap) és újra előjöttek a pánikrohamok. És kezdődött minden előlről...Legutóbb 3 éven keresztül szedtem a Cipralexet, tüneteim megszűntek, és fokozatosan abbahagytam a szedését. Ez 2011 februárban volt, azóta nem szedek gyógyszert, eddig nagyon jól éreztem magamat a bőrömben. vannak olyan napok, amikor 4 -5 ezer métert úszom, úgy érzem napokig tudnék úszni, szinte el sem fáradok. A pajzsmirigy bal lebenyében van egy 7x8x11 mm-es göb, az idén márciusban csináltattam friss UH vizsgálatot, ami azt mutatta, nem nőtt nagyobbra, viszont megjelentek kisebb göbök még, és egy ciszta. A TSH határon belül volt, így a háziorvosom azt mondta, nem kell endokrinológushoz mennem.

Dr. Veress Dóra válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Mivel a pajzsmirigyében találtak elváltozásokat és a legutóbbi TSH mérése is márciusban volt, ezért mindenképp azt javaslom, hogy menjen vissza a háziorvosához és ismételjék meg a mérést. Másrészről azt is elképzelhetőnek tartom, hogy szezonális depressziója van, vagy a szorongásos tünetei most újulnak ki, így azt javaslom, hogy egy vizsgálat erejéig a pszichiátriát is keresse fel, ha a laborvizsgálat negatív eredménnyel párosult.

Kérdés: 2012. november 10., 18:06; Megválaszolva: 2012. november 13., 09:20
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Pánikbetegség, bal kamra hypertrophia
Szedhető-e ez a gyógyszer?
Gyógyszerváltás kérdés
Üdvözlöm! Rexetint szedtem 20 mgot 4 hónapig, pánikra és erős szorongásra. Viszont szexuális mellékhatások miatt lecseréltük Brintellixre 10 mg...
Szorongás a szorongástól?