Dr. Gál Mónika

Dr. Gál Mónika

bőrgyógyász-allergológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Kenocsot keresek -12 eves fiamnak

Kedves Kérdező! Az Ön által megjelölt készítmény nincsen forgalomban a hazai vényköteles készítmények között. Webáruházakban érdemes rákeresni, de ha bőrgyógyászhoz fordul, a tünetek alapján biztosan tudja helyettesíteni más készítménnyel.

Börkiütésem lesz levegőn, viszket, zsibbad, ég

Kedves Kérdező! Azt gondolom jó kezekben van a Professzor Úrnál. Levegő természetesen nem vált ki allergiát, de hideg, meleg, napfény állhat a hátterében. Ezek mindegyike tesztelhető, mely teszteket tünet- és gyógyszermentes állapotban lehet elvégezni.

Makk szárazsága

Kedves Kérdező! Előfordulhat, hogy egy kezdődő lichen sclerosussal állunk szemben. Azt javaslom, hogy urológushoz forduljon problémájával. Ha egyéb területeken is jellemző a száraz bőr, endocrinológiai, ha esetleg nyálkahártya szárazsága is van, immunológiai kivizsgálás indokolt.

Lichen ruber planus

Kedves Kérdező! A szisztémás szteroidok rövidtávon, megfelelően adagolva nem okoznak jelentősebb mellékhatásokat. Lassan leépítve, a betegség fellángolásához sem vezetnek. Licjen ruber planusban helyi szteroidokat és fényterápiát szoktunk alkalmazni első választandóként.

Hullik az arcszőrzetem

Kedves Kérdező! A foltos szőrzetvesztés neve alopecia areata. Előfordulhat a hajas fejbőrön, szakálltájon és a testszőrzet bármely területén. Beindítója a legtöbb esetben valamilyen gyulladás a szervezetben. Oka immunológiai, de csak a hajhagymák érintettek, melyek nem pusztulnak el, csak átmenetileg nem...