Enterococcus

Köszönöm válaszát! Válaszában kérte, hogy írjam le a vizelettenyésztésből kimutatott Enterococcus baktérium csíraszámát. Ez nálam 10'3-on volt. Antibiotikumos kezelés nem történt. De ha ez megtörténne, esetleg elmúlhatna a hüvelyi égő érzés is? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a húgyúti fertőzés témában

Kedves Hölgyem! Én javasolnám az érzékenység alapján az antibiotikumos kezelést, azt nem tudom megmondani, hogy ezzel a nőgyógyászati panasz elmúlna-e, remélhetőleg javulna. Az előzményeket sajnos nem tudtom visszakeresni, de azért leírom, hogy hüvelyváladék-vizsgálat is javasolt, és ennek tenyésztése után a kitenyésző kórokozó ellen célzott antibiotikumos kezelés. Ha ez megtörtént, és negatív, akkor az antibiotikum szedése alatt a hüvelyflórát helyreállító kezelést javaslok, pl. Gynophilus Protexin alkalmazását.

Kérdés: 2010. szeptember 13., 20:10; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 11:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?