• Hogyan segítsek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Kisfiammal 10 hetesen kórházba kerültünk magas láz miatt. Kiderült, hogy e.coli fertőzés volt a vizeletében. 10 napot töltöttünk a kórházban, közben napi 3x kapott vénásan antibiotikumot. Közben jártunk UH-on, ahol kiderült, hogy tágulat van a bal veséjében. Egyenlőre nem tudják, hogy a gyulladástól alakult-e ki vagy előtte is ott volt már, ezért még 6 hétig kell itthon is antibiotikumot szednie, utána megyünk kontrollra. Jövő héten lesz 3 hónapos. A kérdésem az lenne, hogy tudok-e segíteni neki valahogy, hogy hamar rendbe jöjjön. Mivel 100 % anyatejes, arra gondoltam, hogy ha elkezdenék tőzegáfonya teát/levet inni (mivel a kapszuláról az egyéb összetevők miatt a gyógyszertárban lebeszéltek), átjut-e valamennyi az anyatejjel? Van-e olyan ebből, amit ajánl? Vagy esetleg más vitaminkészítmény nekem vagy neki, ami segít a jelen helyzetben? Cebion gondolom nem a legjobb, mert úgy tudom, a vese választja ki a C vitamint, nem szeretném feleslegesen terhelni. Illetve probiotikumból mindegy, milyet adok neki?

        Dr. Balogh Andrea válasza a húgyúti fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A Cebion jó ötlet, mert savasítja a vizeletet, ezáltal a baktérium pusztulását segíti elő, 2x3 cseppel adja a babának. Probiotikumból a Protexin Restore nagyon jó napi 1x1 tasakkal, a Lacitv Baby is. Számos jó készítmény van, most csak párat említettem meg. Tőzegáfonya tea nem gondolom, hogy jelen esetben segítséget jelentene. A baba még túl kicsi a gyógyteákhoz bármilyen formában juttatja is be azt. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2018. február 21., 10:48; Megválaszolva: 2018. február 27., 08:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: