• Húgyúti fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kislányomnak már 3×volt húgyuti fertőzése (18hónapos)Először 1 éves korában kezdődőtt. Antibiotikumos kezelést kapott mind a 3×.Hasi Uh.-on voltunk ahol minden rendben volt.Sajnos a vizelet tenyésztés eredményét még nem tudom.Próbálok összefüggéseket keresni h mikor jön neki elő.Előszőr egy betegsége után /láz, hasmenés, minimális fülgyulladása volt), pontosabban 1 hét múlva lett húgyuti fertőzése. Majd másodjára a védőoltást követően. Most harmadjára nem előzte betegség de kijöttek a szemfogai.Székelés után néha belemegy a széklete a hüvelybe. Azonnal tisztába teszem és vizzel lemosom. Majd Sudocremmel bekenem.Àllandóan cserélem a pelenkáját és itatom folyadékkal.Egyébként még Anyatejes.Nagyon elvagyok keseredve.Külföldön élünk. Már vettem vizelet tesztet és gyakran ellenőrzőm a vizeletét.Ez a szerencse mert hamar észrevettem a fertőzést.Itt a gyerekorvos Betadinos lemosást javasolt jelenleg.Normaflort adok neki napi 1 tartályt.Székrekedése is gyakorta volt ami most már megoldottnak látszik.Hála Istennek naponta van széklete.Próbálom helyreállitani a bélflóráját pluszban még adok neki joghurtot, kefirt.De hallottam az emocioról ami Mo.on kapható.Jelenleg adom neki a Grape Vital Dr.Csabai cseppet immunerősités céljából.Tőzegáfonyaléről is olvastam hogy jó hatással van de sajnos itt olyan formában nem kapható ami gyerekeknek is adható lenne.Szeretném tanácsát kérni mit tehetnék még? Hüvelyflórája ph értéke is magad 8 volt.Hogy tudnam helyreállitani.És mit javasol? Teafaolaj jótékony hatásairól is hallottam.Nagyon köszönöm

        Dr. Fáklya Mónika válasza a húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt kérdező! Nem szokványos, hogy egy ilyen kisbabának ennyire gyakran van antibiotikum kezelést igénylő húgyúti infectiója. Érdemes lenne hasi uh-ot végeztetni, hogy van-e erre hajlamosító anatómiai rendellenesség. Amit jelenleg csinál az abszolút elegendő.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 19., 23:26; Megválaszolva: 2016. január 22., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: