Húgycső fertőzése

Tisztelt Doktor Úr! Elég kényes és kellemetlen jellegű problémával fordulok Önhöz. Egy nem túl átgondolt párkapcsolat következményeképp a következőket sikerült elkapnom hölgy partneremtől: chlamydia, heamophilius influenze, enterococcus sp. tenyészett ki leoltásból. Legelőször Doxycyclin 20x 2x1 szedtem, ami után a chl. negatív lett viszont a heamophilius influenze, enterococcus sp. továbbra is kitenyészett. Ezután célzottan Augmentin Duo-t (2x1) kellett szednem, azonban a mintám továbbra is pozitív maradt. Ezután Levofloxacin 500mg következett, azonban ez sem segített. Jelenleg Sumetrolim-ot (400mg/80mg) kell szednem, 5 napig napi 2x2, majd utána 2x1, amíg elfogy a két doboz. Az említett eset óta nem érintkeztem szexuálisan senkivel, így nem fertőztem, illetve fertőződhettem meg újra. A panaszom pedig, hogy a napi két fürdés ellenére, péniszem kellemetlen szagú lesz. Külsőleg nem tapasztalok rajta elváltozást, illetve a merevedéssel sincs gondom szerencsére, viszont ez a dolog egyre jobban aggaszt. Betartottam a gyógyszerek szedését szinte percre pontosan, alkoholt még csak véletlenül se fogyasztottam. Aggódok, hogy emiatt esetleg szövődmény alakulhat ki, vagy bármilyen akármilyen negatív hatással lesz ez az egészségemre. A Bőr- és nemibeteg gondozóban, ahol kezelnek nem sok információt adnak, és meglehetősen lekezelőek velem. Ön szerint mit kéne tennem, hogy minél előbb túl legyek ezen? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Papos István válasza húgyúti fertőzés témában

Az antibiotikum kezelést követően kontroll tenyésztések elvégzése javasolt, ennek eredményétől függően kell esetlegesen további gyógyszeres kezelés. Ha a kezelés megtörténik, akkor nem marad semmilyen későbbi negatív hatás.

Kérdés: 2016. január 17., 15:49; Megválaszolva: 2016. január 17., 21:30
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Elhuzodo urologiai problémák
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő, 30 éves férfi vagyok. Tavaly szeptemberben jártam elöször, akkor kipirosodott penisz borfelszin miatt borgyogyasznal....
A párom felfázása miatt kaphattam el...
Két hete nagyon erős barnás folyásom van. Elmentem orvoshoz, hüvelygombát állapított meg. Közben a párom vérvételi eredménye gennyet mutatott ki a...
Escherichia coli ESBL törzs
Tisztelt Doktor Úr! 90 éves nagymamám vizelttenyésztésének az eredménye a következő lett: Mikróba: Escherichia coli Csíraszám: 10^5/ml ESBL...
érdeklődés
Tisztelt DoktorÚR. Érdeklödni szeretnék mi lehet a próbléma ha augusztus óta 1 állandó partnerem van s amikor többször együtt vagyunk akkor másnap...
Candida fertőzés
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Panaszaim durván négy hónappal ezelőtt kezdődtek heves gyomorfájdalommal és égető érzéssel a húgycsőben....