• petesejt donor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/.-Nő,

        Gondolkodom petesejt donorságon, az unokatestvérem számára.

        26 éves vagyok, még nincs gyermekem.

        Szeretném megkérdezni, mik a veszélyek a számomra, ha adományozok.

        Köszönettel:

        Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a petesejt donor témában

        Kedves Anikó!

        A donor részéről a petesejtadományozásnak része általában a peteérés gyógyszeres stimulálása, ez ritkán ún. petefészek túlstimulálási (ovarium hyperstimulációs) szindrómát okozhat, ami súlyos fehérjevesztés, hasvízfelszaporodás, mellkasi folyadékgyülem, petefészek-megnagyobbodás, esetleg keringési zavar formájában jelentkezhet. A peteérés követése hüvelyi ultrahanggal lehetséges, ez gyakorlatilag kockázatmentes. A petesejtnyerés ultrahangvezérelt tűleszívással, rövid vénás altatásban történhet, itt a kockázatok az altatás lehetséges kocázatai (allergiás reakciók, légzési / keringési problémák stb.), illetve a szúrás kozkázatai (kismedencei gyulladás, fertőzés, vérzés, bélsérülés stb.). Mindezek együtt súlyosnak hangozhatnak, de az összes szövödmény együttes előfordulási valószínűsége általában meglehetősen alacsony, erről azonban mindenképpen abban az intézményben érdemes érdeklődnie, ahol a beavatkozás történne.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-13 20:22:55; Megválaszolva: 2010. június 13., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés