Genitalis herpesz

Udvozlom Doktor Ur 2 eve diagnosztizaltak nalam genitalis herpeszt, tuneteim alapjan. Kenet vetel volt, vervetel nem tortent. Elso evben tobbszor volt kitoresem, kb 1-2 havonta a menstruaciom kezdeten. Orvosi javaslatra 1 evig szedtem reggel es este 400mg aciclovirt, ezt iden januarban abbahagytam. Marciusban ujabb kitoresem volt, amikor megjott a menstruaciom, nagyon stresszes napjaim voltak. Nem volt annyira fajdalmas es rovid ideig tartott, elso naptol szedtem napi 4 aciclovirt 5 napig, ezutan 10 napig 400mg-ot. Paromnak nincsennek tunetei, de keszitettunk mindketten a marciusi kitoresem utan 2 hettel hsv1-2 antitestek tesztet. Mellekelem az vervetel eredmenyet, csak az enyem tudom feltolteni. Parome minden negativ lett es HSV1-2 fogekonysag szeronegativitas. Mit jelentenek ezek az eredmenyek? Nagyon felek, hogy a parom elkaphatja tolem,szeretnem ujra tartosan szedni aciclovir gyogyszert mert addig nem volt kitoresem, es ugy tudom a tovabbadast is csokkenti. Szedhetem biztonsagosan evekig? Napi egy 800mg-os is eleg?

Dr. Kiss György válasza Genitális herpesz témában

Tisztelt Hölgyem ! Az emelkedett IgG szit azt jelenti, hogy a herpes éritettség megtörtént, lezajlott . Acut fertőzés esetén az IgM szint lenne emelkedett. Jelen tudásunk szerint a virus velünk él együtt, de főleg a herpes virus akkor jelentkezik klinikai tünetekkel, ha a szervezet immunegyensulya felborul, ill. meggyengül. Rendkivül makacs virus és a klinikai tünetei is kellemetlenek, ezért az Aciclovir szedésének megkezdése előtt immunológiai statusz meghatározást javasolnék, illetve ismételt tünetek alkalmával bőr-és nemigyógyász konziliumot is. Üdvözlettel: dr. Kiss.

Megválaszolva: 2024. április 10.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio
Nőgyógyászati probléma, nem szűnő...
Citologiai eredmény HPV?
Tisztelt Doktor Úr! 2022. Augusztusban volt egy conisatio műtétem HSIL CIN2 miatt. HPV típizálas is történt 16-os eredménnyel. Az első évben 3 havonta mentem...