Citologiai eredmény HPV?

Tisztelt Doktor Úr! 2022. Augusztusban volt egy conisatio műtétem HSIL CIN2 miatt. HPV típizálas is történt 16-os eredménnyel. Az első évben 3 havonta mentem controllra negatív eredmény. Most az első 6.hónapos citologiai eredmény: Metaplasia, Keratotikus eltérések, Gyulladás,Atypusos laphámsejtek ASC, Bizonytalan jeltőséggel ASC-US. Érdemes újra HPV-t nézni? Ismét kezdődő méhnyakrák előjele? Nagyon kétségbe vagyok esve. Elkezdtem alkalmazni a Colpofix hüvely gélt. Mit tehetek még? Esetleg HPV oltás Ön szerint segíthet? Esetleg újra műtét szóba jöhet? Köszönöm szépen segítő válaszát! Tisztelettel

Dr. Kiss György válasza Cytológiai eredmény témában

Tisztelt Hölgyem ! Feltétlenül és késedelem nélkül indokolt a HPV tipizálás, egyben a Cyntec Plus vizsálat is, mely azt hivatott igazolni, hogy a sejtek müködésében a HPV okozott -e zavart. Ha a Cyntec Plus vizsgálat pozitiv, akkor punch biopsia végzése indokolt / szöveti, mintavétel a külső méhszáj területéről / a továbbiakat ennek eredménye szabja meg. A HPV védőoltást javaslom. Üdvözlettel: dr. Kiss.

Megválaszolva: 2024. április 16.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio
Nőgyógyászati probléma, nem szűnő...
Endometriózis és sokízületi gyulladás...
Tisztelt Dr. Kiss György! Nálam mr vizsgálat alapján endometriózist álapítottak meg. Kérdezni szeretném, hogy az endometriózis okozhat-e sok izületi...