• irritáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 46 éves vagyok, hosszú fogamzásgátló szedés és abbahagyás után 43 évesen beállt a klímax, elvágólag szűnt meg a menzesz. Szűrésekre rendszeresen járok, rendben vagyok, ami volt baktérium (egy időben több is), kikezelték, azzal engedett el az orvosom, hogy időszakosan használjak Cikatridina kúpot. Problémám viszont: Hosszabb kihagyás után lett egy kapcsolatom és sajnos olyan problémákkal szembesülök az együttlét során (érzékenység, fájdalom, irritáció), mint amit a h.szárazságról olvasok, viszont fura mód, érzet alapján egyáltalán nem áll fent a szárazság... A másik probléma hogy, szinte bármilyen behatás éri a hüvelyt, utána napokig nagyon minimális sárgás, egészen világos drappos folyásom lesz. Ez a dolog bőven a klímax előtt is előfordult, viszonylag sokszor volt baktérium, amit kezeltek és utána a helyreállító kúpok, a Cikatridina, de volt, hogy még krém használata után is jelentkezett ez az "elszíneződött" dolog. Orvosom jelenleg nem rendel, ezért kérném tanácsát, köszönöm szépen!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menopauzális hüvelypanasz témában

        Kedves Kérdező! A tartós fogamzásgátló szedés mivel egy tablettában kevesebb hormon tartalom van, mint amit a petefészke termelt volna, eleve hosszú távon kevesebb hormon jutott a hormon érzékeny és azt igénylő hüvelyhámnak. Így, az évekig kevésbé volt fejlett, sokrétegű és ellenálló, mint a fogamzásgátlót nem szedőknél. Az aránylag korai menopauzája is összefügghet ezzel. Beszélje meg orvosával, hogy Ovestin nevű, felírandó tüszőhormont tartalmazó hüvelykúpot használhat -e időnként, egy csomaggal kúraszerűen.Ez felpezsdítené a hüvelyhámot, mintha még üzemelne a petefészke. de a hüvelyi protexinekből valamelyiket továbbra is használja. Mindez csak ekkor lesz jó, ha jelenleg nincs a tüneteket rontó valamilyen hüvelyi kórokozó jelen.


        Kérdés: 2020. augusztus 13., 14:26; Megválaszolva: 2020. augusztus 13., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!