• Petefészekciszta műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Még januárban diagnosztizáltak kétoldali uh és ct alapján valószínűleg dermoid cisztát. Márciusban műtöttek volna, de a Covid miatt elmaradt. Most szervezem újra, de csak a következő hónapra kaptam időpontot. Viszont én félek, hogy addig esetleg elindul valami rosszindulatú folyamat vagy újra kitör a járvány. Ön szerint érdemes lenne máshol (akár magánúton) próbálkozni, vagy valóban nem olyan sürgős? Ciszta méretek: márciusban: 42x47 és 36x32 augusztusban: 40x32 és 33x41 Tumormarker: márciusban: CA125 14,1 U/mol HE4 38,8 pmol/L ROMA 4,21 % ; most csak CA125 kontroll volt: 12,1 U/mol. Egyéb eltérés nincs, a CRP minimálisan magasabb: 10,4 Tünetem nincs, hasam nem nőtt, súlyom állandó. Segítséget előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a dermoid ciszta témában

        Kedves Kérdező! A dermoid ciszta később problémát okozó sejtjei önnel születtek, már embrionálisan is meg voltak önben. Úgy szoktuk mondani félig tréfásan, hogy torz ikertestvére a ciszta. Néhány hét késedelem nem számít, ha amúgy panaszmentes. Lassú fejlődése miatt mindenképpen el kell távolítani.


        Kérdés: 2020. augusztus 05., 14:23; Megválaszolva: 2020. augusztus 05., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!