Ket citologia kozozott eltelt idon

Kedves Doktor Ur! Azert fordulok Onhoz mert lattam az adatlapjan, hogy on foglalkozik a HPV-vel is. A kerdesem, hogy februar 12-en volt a hpv tipizalas es aprilis 6-an a citologia, tehat 7 het 5 nap telt el a ketto kozott, akkor az eredmeny megbizhato vagy lehet fals? Az orvos azt mondta jo ez igy mig egy masik azt, hogy fals lehet ha nem telik el legalabb 8 het. Nekem 2 nap hijan lett volna meg a 8 het., December vegen volt egy Ascus P3 ezutan a hpv tipizalas majd a kontroll citologia aprilis 6-an. Megyek Cintec vizsgalatra, amint letelik 9 het, azaz meg tobb, mint egy hetet kell varnom es nagyon felek pedig eddig nyugodt voltam a a kontroll P2-vel, amig nem mondta egy orvos hogy fals lehet. Kerem szepen mondja meg On mit gondol? Hpv 51-et mutattak ki a meghatarozasnal. Koszonom

Dr. Kiss György válasza Két citológia között eltelt idő témában

Tisztelt Hölgyem! Az eddigi tudásunk szerint a HPV 51-s virustörzs önmagában nem indit el malignus folyamatokat, ,de figyelni kell rá, ezért helyes a Cyntec Plus vizsgálat elvégzése is. Ha az negativ, akkor megnyugodhat, hosszabb tvon rosszindulatu elváltozástól nem kell tartania. Napjainkban a Papanicolau féle morfológiai értékelés helyett a Bethesda szerinti kenet vizsgálat van éérvényben, ,ami a HPV virus és a méhnyakhám viszonyát ismerteti, igy sokkal pontosabb képet kaphatunk a páciens aktuális állapotáról. Igy talán érthető, ,hogy a szüróvizsgálat 1.2 hlten nem mulhat és kérem. ezen ne idegesitse Magát- Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. május 31.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Canesten kombi terhesség alatt
Csiklófájdalom
HPV fertőzés kezelése
Klion D 100 csere
Érthetetlen citológia
Loop konizácio