Condylomat okozhat-e más is a HPV-n kívül?

Tisztelt Doktor úr! Decemberben elején condylomat fedezett fel a nőgyógyász rákszűrés (P2 lett) alkalmával, amit ecseteléssel sikeresen eltávolított, mivel nagyon kezdeti stádiumban volt. Január elején elvégeztettem HPV-tipizálást, amit már másnap! megkaptam, pedig elvileg 3 hétig is eltarthat mire eredmény lesz. Itt viszont minden típus negatív lett. Közben kolpitist is diagnosztizáltak. A kérdésem az lenne, hogy a HPV-n kívül más is okozhatja-e a condylomát és hogyan lehetséges a negatív eredmény? Esetleg milyen további tesztre érdemes elmenni? Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza condyloma HPV vírustól témában

Kedves Kérdező! A HPV vírustörzsnek jelenleg kb. 128-130 típusát ismerjük fehérjeszerkezet szerint, ezt tisztázza a tipizálás. A számtalan fajtából jó részük csak bőrtünetet, szemölcsöt vagy condylomát okoz. Ezek a méhszájon nem fordulnak elő. Mindenki bőrén találhatók itt-ott ilyen képletek. A kolpitisz nem vírustól, hanem függetlenül gombától vagy baktériumtól gyakori. Ezt gyógyítsa külön, megfelelő gyógyszerekkel.Nem kell más teszt, de fél év múlva ismételtesse meg a citológiát. A mai HPV védőoltások a két leggyakoribb magas kockázatú méhszáj vírus és a két leggyakoribb condyloma törzs ellen védenek. Ha lehet, adassa be az oltásokat

Kérdés: 2016. január 08., 16:55; Megválaszolva: 2016. január 08., 18:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Egyedül 20 éve
Tisztelt Doktor Úr! 20 éve egyedül élek.Volt férjemnek voltak a nemiszervén apró dudorok, de még nem tudtam mi az. Évek mulva nekem is elkezdtek...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés