Escapelle tabletta várható hatása

Kedves Doktor Úr! Az utolsó menstruáció kezdete utáni 17. napon történt meg a baleset (kiszakadt óvszer) , kaptam escapelle tablettát, és az orvos azt mondta, hogy 3-5 napon belül kell a vérzésnek jelentkezni. A tájékoztatóban viszont az áll, hogy normális esetben a menstruáció a szokott időben jelentkezik, de mellékhatásként előfordulhat szokatlan vérzés, illetve a menzesz eltolódása bármelyik irányba. A tablettát az eseményt követően kb. a 12.-15. óra között vettem be, azóta újabb 24 óra eltelt, és semmilyen mellékhatást nem tapasztalok. A kérdésem, hogy akkor most várjam a 3-5 napot, vagy egyszerűen a következő menstruációt? (10 nap múlva esedékes) Nem szedtem hormontartalmú fogamzásgátlót előtte. Köszönettel Zsófi (35 éves)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Escapelle tabletta témában

Kedves Zsófi! Az Escapelle tablettát és a többi sürgősségi fogamzásgátlót nem szeretjük, mert nagyobb dózisú hormon lökésével belezavar a normális, megszokott rendszerébe és megváltoztatja a vérzés ritmust. Jól használta, nem lesz terhes, de nem jósolható meg, hogy mikor jön meg a vérzése, Biztosan meg jön. D4 jobb lenne rendszeres hormonális napi fogamzásgátlót szednie.

Kérdés: 2015. szeptember 07., 17:40; Megválaszolva: 2015. szeptember 07., 20:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés
Méh süllyedés