Submucosus myomgöb

Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim: jobb oldali szúró fájdalom/kb. 2 hónapja/, 10 napos menstruáció késés, darabos vérzéssel kísérve. Tegnap voltam a nőgyógyászomnál, a következő diagnózist adta: TVS: R. nagy ut.-ban. Endom 5 mm. A fundusban 1 cm átmérőjű submucosus myomgöb. Mko. norm. nagyságú és szerkezetű. Tekintve, hogy gyermeket szeretnénk, nagyon aggaszt a myomgöb. Doktornő azt mondta, hogy amennyiben 6 hónapon belül nem sikerül áldott állapotba kerülnöm, akkor továbblépünk, -addig nincs teendő. Terhesvitamint/Femibion 800, illetve napi két alkalommal INOFOLIC szedését javasolta. Van-e esélyem a teherbe esésre, illetve milyen veszélyek várnak rám a myomgöb miatt? Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Sumucosus myomagöb témában

Tisztelt Hölgyem!

Kezelő orvosa helyesen, a szabályoknak megfelelően járt el és jó kezelést irt elő!

Számomra az tisztázatlan, hogy egyáltalán volt-e már terhes és talán a fél év türelmi időt is sokallom kissé. Kérem, ne vegye sértésnek!

A submucosus/ méh nyálkahártya alatti/ myoma okozhat zavarokat és az a fontos, hogy a méh üregét mennyire éri el! A deformált méhüregben a megtermékenyült petesejt beágyzódása is nehezebb lehet.

Ha a fél év alatt sikerül a spontán fogantatás, akkor az alaposan végzett terhesgondozás során a myoma góc által kiváltott panaszokat kezelni lehet!

Üdvözlettel: dr.Kiss

PS: 1o napos menstruáció késés esetén terhességi tesztet is lehetne végezni!

Kérdés: 2015. május 12., 19:14; Megválaszolva: 2015. május 12., 20:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...