HPV és fogamzásgátlás, babavárás

Tisztelt Doktor Úr! Másfél évvel ezelőtti szűrésen a leletem negatív lett. Akkor kaptam először Lindynette receptet, azóta szedem is a gyógyszert. 3 hete azonban a leletem HPV P3. Három hónap Isoprosine, és immunerősítés. Nem kaptam tanácsot arról, hogy mit kellene/lehetne még tennünk. 3 éve vagyunk házasok, tehát még csak nem is nemi úton terjedő valamit szedtünk össze (vagy csak én) , kérdésem, ha már úgyis gumióvszert használunk, abbahagyhatom-e a Lindynette szedését? Jövő évre terveztük a babavárást, most akkor mennyire remélhetünk? Lehetséges-e, hogy a fogamzásgátló szedése miatt szárazabb a hüvelyem, mert a gyógyszer szedése óta gyakran felfázom, viszont a síkosítóra érzékeny vagyok, nem szeretnénk használni. Válaszát előre is nagyon köszönöm, tisztelettel, H Dorottya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza HPV és fogamzásgátlás témában

Tisztelt H. Dorottya!

Elsősorban a HPV tipizálást ajánlatos elvégeztetni-

Többnyire a HPV virus 16 és 18 törzsei okozhatnak rosszindulatu folyamatokat.

A legeredményesebb immunerősités, ha a HPV védőoltás megkapja.

A P3-s cytológia gyakrabban gyulladás, de kezdődő rosszindulatu folyamat eredménye is lehet, ezért a sejtmorfológiai eredményen kivül/P1, 2, 3, 4, 5 / érdemes a Bethesda beosztást is ismerni, ami a szövetkárosodás mértékét is jelzi /CIN I., CIN II., CIN III /stb. és mindezt kiegésziteni a méhnyak kolposzkópos vizsgálatával is.

Valószinü kezelő orvosa a gyulladás elleni kezelést már felirta Önnek és valóban 3 hónap mulva a cytológia megismétlése javasolt.

Amig ez nem tisztázódik, kérem se a Lindynetten, sem a gumi óvszeren ne változtasson. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. május 10., 13:23; Megválaszolva: 2015. május 10., 16:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...