Kimarado period

A segitseget kernem, 33 eves amerikaban elo no vagyok. 18 eves koromtol Mercilon Fogamzasgatlot szedtem, amit 3 eve abba hagytam. Menstruaciom azutan is szinte napra pontosan megjott 2014. Szept-ig. Ezutan 3 honap kimaradt, dec-ben nogyogyaszhoz fordultam, ahol a vervizsgalat elrendelese utan a menzes kimaradas okanak tisztazasa nelkul, egy 10 napos Mendroxyprogester 10mg tabletat irtak fel, a menstruacio meginditasa erdekeben. A vervizsgalaton ellenoriztek - Hemoglobin A1C + eredmenye: 5.3 (Ref.range 4.0-7.0) (4.0-6.0 non diabetic range <7 ADA goal for diateics.) Es megneztek az Endocrinology -TSH -Ultra Sensitive (3rd Gen) Eredmenye: 2.161 mcIntUnit/mL (Ref. range: 0.340-5.600 mcIntUnit/mL) -prolactin Eredmenye: 7, 8 ng/mL (Ref.range: 3.3-26.7 ng/mL) Januar 1-en a hormontabletta beszedese utan megjott a menstruaciom, s az orvosom felirt egy 21+7napos Viorelle fogamzasgatlot, ami a Mercilon amerikai megfeleloje. És innentol jottek a zavarok. Januar 1-tol 4-ig volt a menstruaciom. Utana, ra 3 nap mulva ujabb 3 napos intenziv verzesem volt, konkret nagy verdarabokkal. Januar 23-an ujra menstrualtam, 4 napig, itt is nagyon intenziv volt, de verdarabokat mar nem eszleltem. Februar 10-en este elfelejtettem bevenni a gyogyszert, amit persze 10 Oran belul potoltam, ennek ellenere februar 12-en beverzesem volt, 5 napon keresztul kisebb folt/potty a fehernemun. A tabletta vegigszedese utan 3 napig volt kisebb verzes. Egy-ket hét problemamentes, majd Marc 12- en reggel alvadt ver volt a vizeletemben, s kisse barnas suru, ragacsosnak tuno valadekot eszleltem a fehernemumon. Masnap kisebb verzes, a barnas folyas 2 napig folytatodott. 16-an ujabb kisebb verzes, par potty egesz nap, ezert a nogyogyasszal egyetertve abbahagytam a fogamzasgatlot. Azota 2het eltelt s a menstruaciom kimaradt. A kerdesem hogyha a kovetkezo periodus is kimarad mit tehetek? Ujabb vervizsgalat? Koszonettel: egy elkeseredett no

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza vérzészavar témában

Tisztelt Kérdező!

Amint leírja, a menstruációja jelenleg szabálytalan.

Javaslom, kezdjen tiszta lappal.

Egy hónapi tablettamentesség után a menses 7. napján kezdje el a fogamzás gátlót.

Remélhetőleg ez a kihagyás rendbe fogja hozni a ciklusos vérzését!

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. március 31., 22:42; Megválaszolva: 2015. április 03., 12:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?