• Mi lehet a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ma van a 61. napja. Hogy nem jött meg a menstruációm, ráadásul semmi jele sincs, hogy megfog jönni. Ma csináltam egy tesztet (mert nővérem annyira be volt zsongva, hogy megcsináltam), de negatív lett.Akkor ez most bajt jelenthet esetleg, hogy kimaradt a vèrzésem, de terhes sem vagyok? Amit tudni kell rólam, hogy most fogom a 21.életévemet betölteni, rendszeresen élek szexuális életet(már 5.éve ugyanazzal az illetővel, tehát az hogy valami betegséget kaptam el esetleg, az is kizárva), fogamzásgátlót nem szedek, volt már, hogy 1hónapra kimaradt a menstruációm, de utána rá következő hónapban 2x jött meg. Elment evvel a problémával dokihoz, aki azt mondta, ez csak azért van, mert vannak ciszták a petefészkeimen, de minden évben járok kontrollra, és nem volt semmi féle rossz elváltozás vagy bármi baj. Most viszont ez alatt a 2hónap alatt történt pár furcsaság az életemben: felszedtem kb 2-3kg-ot, mert valahogy mindig éhesnek érzem magam. Nagyon fáradékony vagyok mostanában. Néha elkezd fájni a fejem, pedig nem is vagyok fejfájós, de amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan is marad abba. Folyton fent van a savam és ég a gyomrom. Néha hőhullámaim vannak, és eléggé nagy hangulatingadozásaim. Feszülnek/fájnak a melleim. Illetve mostanában a derekam is fáj, pedig erre még nem volt panaszom sosem. Néha kellemetlen szagokat érzek, pedig nincs is olyan dolog a közelemben, aminek rossz szaga lenne. Néha csak így a semmiből megkívánok ételeket,amit megint nem értek. 1hónappal ezelőtt pedig mindig úgy keltem/feküdtem, hogy hányingerem volt. Néha szédülök és az eddigi megszokottnál is alacsonyabb a vérnyomásom (85/71/73) És egyfolytában édeset ennék, pedig annyira nem is szeretem az édes dolgokat. Aztán ezt az egészet elmeséltem a nővéremnek, aki rögtön mondta, ez nem lehet más, minthogy várandós vagy. Ezért is csináltam meg a fent említet tesztet, de az nem mutatta ki, hogy kisbaba lenne a dologban.

        Dr. Farkas Ágnes válasza a Vérzészavar témában

        Kedves Hölgyem ! A menstruáció kimaradását okozhatja terhesség, petefészek ciszta, hormonális rendellenesség is, és ezek mind okozhatják az Ön altal említett tuneteket is. Az okot jó lenne tisztázni, 2 hónap vérzéskimaradás mar elég ok egy nőgyógyászati vizsgálatra. Azt javaslom, mielőbb menjen el, a terhesség bár nagy valószínűséggel nem áll fenn, de az ultrahangos vizsgálat ennél pontosabbat mond majd. Amennyiben fizikális vizsgálattal az okot nem lehet megállapítani, hormonális kivizsgálást javaslok. Üdv. :Dr. Farkas Ágnes


        Kérdés: 2019. május 13., 11:36; Megválaszolva: 2019. május 14., 23:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: