• Szükség van-e küretre?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Tavaly májusban vérzészavar miatt küretet végeztek rajtam, ami hyperplasiát igazolt.A szövettani eredmény sem mutatott rosszindulatú folyamatra utaló jelet. Norcolut gyógyszert kaptam, amit fél évig szedtem, teljesen rendbe jött a ciklusom, az abbahagyása utáni 3-4 hónapig sem volt panaszom. Sajnos pár hete úgy érzem ,kezdődik minden elölről. Vérezgetés, hol erősebb, hol gyengébb. Kérdésem, kell-e újra küret? Lehet-e gyógyszerrel ismét rendbe tenni? Lehet, hogy egy újabb küret sem segít végleg megoldani? Nem szeretnék méheltávolítást, bár tudom, hogy sokszor ezt javasolják. Köszönettel: Zsuzsa

        Dr. Farkas Ágnes válasza a vérzészavar témában

        Kedves Zsuzsa! Én sem javasolnék újra küretet, inkább egy mehüregi tükrözés lenne a célszerű. Ilyenkor egy kis kamerás eszközzel néznek be a méhébe a méhszájon keresztül, ugyanúgy vénás bódításban. Ilyenkor ellenőrizni lehet a méhében a nyálkahártyát, és célzott szövettani mintavétel történhet. Ha így sincs gyanús eltérés, akkor akár egy hormontartalmú méhen belüli eszközzel is meg lehet oldani a vérzészavart, ami 5 évig fent lehet, és ideális lenne az Ön állapotában. Jobbulást! Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Kérdés: 2020. július 09., 19:02; Megválaszolva: 2020. július 11., 12:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: