Szükség van-e küretre?

Kedves Doktornő! Tavaly májusban vérzészavar miatt küretet végeztek rajtam, ami hyperplasiát igazolt.A szövettani eredmény sem mutatott rosszindulatú folyamatra utaló jelet. Norcolut gyógyszert kaptam, amit fél évig szedtem, teljesen rendbe jött a ciklusom, az abbahagyása utáni 3-4 hónapig sem volt panaszom. Sajnos pár hete úgy érzem ,kezdődik minden elölről. Vérezgetés, hol erősebb, hol gyengébb. Kérdésem, kell-e újra küret? Lehet-e gyógyszerrel ismét rendbe tenni? Lehet, hogy egy újabb küret sem segít végleg megoldani? Nem szeretnék méheltávolítást, bár tudom, hogy sokszor ezt javasolják. Köszönettel: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza vérzészavar témában

Kedves Zsuzsa!

Én sem javasolnék újra küretet, inkább egy mehüregi tükrözés lenne a célszerű. Ilyenkor egy kis kamerás eszközzel néznek be a méhébe a méhszájon keresztül, ugyanúgy vénás bódításban. Ilyenkor ellenőrizni lehet a méhében a nyálkahártyát, és célzott szövettani mintavétel történhet. Ha így sincs gyanús eltérés, akkor akár egy hormontartalmú méhen belüli eszközzel is meg lehet oldani a vérzészavart, ami 5 évig fent lehet, és ideális lenne az Ön állapotában.

Jobbulást!

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2020. július 09., 19:02; Megválaszolva: 2020. július 11., 12:06
Kérdések és válaszok: Menopauza
Norcolut szedése
Tisztelt doktornő / doktor úr! 44 éves vagyok, 2 éve küszködöm a klimax és menopausa tüneteivel.Édesanyámnak 45 éves korában maradt el...
Menopauza és tehesség
Tisztelt Dr Úr/Nő! 47 éves vagyok és kb. 10 éve vannak menstruációs zavaraim! 2 évvel ezelőtt volt egy egészségügyi kaparásom! A...
Szükséges-e a műtét?
Gyógykaparás szövettani lelet: Mikroszkópos leírás: Művileg károsodott endometrialis polypus ismerhető fel melyben helyenként inactiv középmagas...
Változó kor
Tisztelt Doktor Úr!   Kb. 6-7 éve miómát találtak a méhemben, ami nem okozott különösebb problémát jó ideig. Most 40 mm-es maga a göb, 2007...
Klimax, vagy valami más
49 éves vagyok, az utóbbi időben vérzési rendellenességgel (túl gyakori, elhúzódó menses) fordultam orvoshoz, a vizsgálat több miómát mutatott...