Kontraindikált a HPV oltás?

Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok a HPV oltássorozatból már kettőt már megkaptam a harmadik a holnap esedékes. A mai nap folyamán a nőgyógyászati vizsgálaton vulvo vaginitist és méhszájsebet állapítottak meg nálam. Antibiotikumot és kenőcsöt kaptam rá. Az lenne a kérdésem ezek jelenléte kontraindikálttá teszi e a HPV oltást. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Sebő Evelin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza HPV méhszájseb témában

Kedves Sebő Evelin!

Nem képez kontraidikációt sem a méhszájseb, sem a vulvovaginitis és nagyon jól tette, hogy a HPV védőoltást választotta.

Mai tudásunk szerint ez az egyetlen hatékony mód, hogy a méhszáj malignus folyamatait megelőzhessük!

Ausztrál adatokra támaszkodunk, mert ott sokkal nagyobb a lakosság átoltottsága és azok szerint meredeken csökkent a rosszidulatu méhnyak elváltozások száma!

Köszönöm bizalmát!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 30., 17:38; Megválaszolva: 2015. március 30., 21:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés