Myoma embolizacio vagy muteti beavatkozas

Kedves Doktor ur/ Doktorno Egy hete volt egy spontan vetelesem a magzat megallt a fejlodesben 8 hetes koraban. Nekem mar van egy 2 eves kislanyom akit termeszetes uton hoztam vilagra. A elso terhessegem elejen eszrevettek, hogy van egy 2cm miomam ami megnott 5 cm de nem okozott gondot a terhesseg alatt. A mioma a mehfalon kivul nott. A masodik terhessegem elso heteiben 4 cm volt a miomam es megnott 5 cm-re. Az orvosom szerint ez a nagy mioma okozhatta, hogy a magzat nem tudott fejlodni es az operaciot javasolta. Kivancsi lennek az On velemenyere. Olvastam a myoma embolizaciorol. Kevesebb veszelyel jar mint a muteti beavatkozas es en meg szeretnek babat. Mi a velemye? Ha nem a myoma miatt tortent akkor ki lehet meg vizsgalni esetleg mi okozhatta a gondot? A muteti beavatkozastol nagyon felek es nem ertem, ha eloszor sikerult akkor most mi lehetett a gond! Elore is koszonom a valszat!

Dr. Pétervári László válasza myoma témában

A myoma oka lehet a vetélésnek, de ha kivül helyezkedik el méhfalon akkor kevésbé. Az ilyen myoma eltávolítására lehetőség a laparoscopia, hastükrőzés.Technikailag ez a legkevésbé kockázatos.

A myoma embolizáció az a méhfalában elhelyezkedő myomák esetén lehet megoldás. Ma már létezik a myoma kezelésére ilyen esetekben gyógyszer is.

A vetélés okai között leggyakrabban a mintegy 50-60%-ban a genetikai ok szerepel.Ezért is hasznos, két vetélés után tanácsos, a szülők genetikai vizsgálata.

Kérdés: 2012. december 02., 23:50; Megválaszolva: 2012. december 04., 21:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mióma
Tisztelt Dr. Szalóczki Péter! 47éves vagyok, 2018.augusztusában egy rutin nőgyógyászati vizsgálatkor derült ki hogy miómám van. A méh méretei...
Mijóma kezelése
Tisztelt Dr. Úr. Jelenleg van a méhemben egy 5 éve fentlévő spirál, amit az orvosomnak nem sikerült teljesen eltávolítani, közben kiderült, hogy...
Mióma - gyógyszer mellékhatások
Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen a válaszát a mióma problémámmal kapcsolatban. Ahogy a Doktornő is írta, Anyukámnak súlyos...
Mióma probléma: műtét elkerülése
Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok és van egy 1, 5 éves kisfiam, szülni már nem tervezek, 2 éve fedeztek fel nálam is miómát.. Az anyukámnak...
Hasi mióma eltávolitó műtét
39 eves vagyok, 2 gyermeket szultem (2 es 4, 5 evesek) 6 cm.es miomam van, eddig panaszt nem okozott, nem nott. 2.gyermek utan mirena spiralt tetettem fel...