Hasi mióma eltávolitó műtét

39 eves vagyok, 2 gyermeket szultem (2 es 4, 5 evesek) 6 cm.es miomam van, eddig panaszt nem okozott, nem nott. 2.gyermek utan mirena spiralt tetettem fel, jol mukodik.Par honapja viszont kellemetlen nyomas a hugyholyagra, olykor fajdalmasabb szex miatti nogyogy kivizsgalason nogyogyaszom hasi miomaeltav.javasolt. Szukseges ehhez a spiral eltavolitasa vagy attol fuggetlen? Ha maradhat, a posztoperacios idoszak esetleges tunetei u.olyanok v "bezavarhat" esetleg? (pl verzes) A Mirena leirasanal azt olvastam, elvileg nem szukseges operaciok alkalmaval eltavolitasa, de kimondottan hasi, mehet erinto mutetnel se? Terneszetesen konzultalok nogyogyaszommal, de sajna 3 hetig nem elerheto, s addigis szeretnek tajekozottabb lenni. Koszonettel varom valaszat Kati

Dr. Kiss György válasza myoma témában

Tisztelt Hölgyem!

A mütét menetét meg lehet tervezni, de minden akkor dől el, mikor az operatőr meglátja a myoma elhelyezkedését, nagyságát, valamint az perdöntő lehet, hogy a mütét során a méh ürege- ahol a spirál van- érintett lesz-e?

Igy, előre nyilatkozni könnyelmüség lenne, de lehet egy olyan megoldás is, hogy az operatőr eltávolitja a spirált, majd a mütét során mindkét oldalon leköti a petevezetőket- végleges megoldás és többet nincs gond a védekezéssel.

Sokan élnek vele, de ez csak javaslat, a döntés az Ön kezében van.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2017. május 10., 00:28; Megválaszolva: 2017. május 11., 08:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mióma
Tisztelt Dr. Szalóczki Péter! 47éves vagyok, 2018.augusztusában egy rutin nőgyógyászati vizsgálatkor derült ki hogy miómám van. A méh méretei...
Mijóma kezelése
Tisztelt Dr. Úr. Jelenleg van a méhemben egy 5 éve fentlévő spirál, amit az orvosomnak nem sikerült teljesen eltávolítani, közben kiderült, hogy...
Mióma - gyógyszer mellékhatások
Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen a válaszát a mióma problémámmal kapcsolatban. Ahogy a Doktornő is írta, Anyukámnak súlyos...
Mióma probléma: műtét elkerülése
Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok és van egy 1, 5 éves kisfiam, szülni már nem tervezek, 2 éve fedeztek fel nálam is miómát.. Az anyukámnak...
Subserosus myoma okozhat e hasfájást
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során kiderült hogy subserosus myomám van. Ami az uterus fundusából a hasüreg irányába...