mi lehet a megoldás?

Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz. 10 hónapja szültem, azóta nem jött meg a menstruációm. Már többször alhasi görcseim voltak, de ennek ellenére sem véreztem. Kb. 2 hónapja elviselhetetlen görcseim voltak. Mikor az orvos megvizsgált, UH-os vizsgálat történt, megállapította, hogy a méhemből nem tudott kiürülni a vér. Mivel nekem előtte volt egy conisatio-s műtétem, a hegesedés miatt nem távozott el a vér. A beutalón ez szerepel: Haematometra. Azóta ez a hegesedés újra megtörtént. Egy újabb tágító műtét után egy csövet helyezett fel, ami maximum 10 napig maradhat. De ez sem garantálja az elzáródást. Felmerült, hogy spirált rak fel. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez valóban megoldaná ezt a problémát? Vagy esetleg valami más megoldást tudna-e javasolni? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza haematometra témában

Kedves Kérdező! Jó lett volna tudni, mennyi ideig szoptatott. A haematometra nem függhet össze a korábbi műtéttel ha normál úton szült, mert gon dolja meg, hogy egy kb. 33 centis kőrfogatú fej mennyire feltágította a mészszáját ahhoz, hogy kiférjen. Haematometra más alapon azért létre jöhet, feltágítás és a cső meg fogja oldani a bajt, de a spirál semmiképpen nem. Annak a vékony kilógó fonalátől még újra leszűkülhetne a nyakcsatorna. Higgyjan a csőben és a tágításban. A legjobb megoldást majd egy újabb szülés adja.

Kérdés: 2012. szeptember 25., 14:22; Megválaszolva: 2012. szeptember 26., 22:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Haematometra
Tisztelt Doktor Ur! Elsokent kerdeznem, hogy mitol keletkezhet a "cervixben 32x28 mm-es haematoma."? Mar masodszorra alakult ki a konizacioim utan. A...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés