Haematometra

Tisztelt Doktor Ur! Elsokent kerdeznem, hogy mitol keletkezhet a "cervixben 32x28 mm-es haematoma."? Mar masodszorra alakult ki a konizacioim utan. A masodik venas narkozisban vegzett cervix dilatatio utan az orvosom elmondta, hogy szondaval atjarhato volt a mehnyak igy nem erti a a mutet elotti ultrahang altal leirt haematoma okat. Kerdeznem meg itt hogy az echodus 32x28 mm-es keplet lehet mas is a haematoman kivul? Esetleg ciszta? Remelem lesz egy kontroll ultrahangom holnap amikor hazamehetek a korhazbol. (orvosom spiralt tesz fel a mehnyakba, nehogy megosmetlodjon harmadszorra is az osszetapadas) . Masodszor pedig hogy informaciot szeretnek kerni arrol hogy a magasan a mehnyakban kialakulo mirigyham rakot (kulisszarak) hogyan lehet felismerni? Ezen tenyek ismereteben erdemes kismedence Mr-t kernem hogy kizarjuk hogy a nyakcsatorna felso reszeben lenne valamilyen rosszindulatu elvaltozas? 4 honapja a rekonizacio soran volt mehkaparas is corpus kaparas is melyek szovettana a kovetkezo volt: " mindket szovetmi ta hasonlo szoveti kepet mutat, poliferacios aktivitassal" ez azt jelenti hogy megsem sikerult cervix kaparekot nyerni csak corpus kaparekot? A konizacio szovettana egyebkent epben metszett elvaltozas volt. Azota negativ mind a hpv mind a citologia.

Dr. Kiss György válasza Haematometra témában

Tisztelt Hölgyem!

Egy többszörösen mütött méhnyak esetén szövődményként sajnos előfordulhat haematoma is. A cysta lehetősége az UH leirás alapján kizárható. A legfontosabb, hogy a kimetszés az ép szövetben történt, tehát minden malignitásra gyanus szövet el lett távolitva. A cytológia is ezt igazolja.

Kulisszarákkal inkább idősebb korban találkozunk, mikor a méhnyakat kivülről boritó többrétegü el nem szarusodó laphám és a nyakcsatorna mirigyhámja közötti átmeneti zóna határa a nyakcsatornába kerül fel, ezzel kérem ne idegesitse Magát, hiszen a nyakcsatorna és a külső méhszáj, valamint a méhnyak jó része a conizaciók alkalmával el lett távolitva.

Az MRI vizsgálat természetesen képet ad a kismednce állapotáról és, mint diagnosztikus eljárás igénybevehető, de, most lefontosabb lenne az Ön számára, ha ezek a mütét utáni szövődények megoldódnának.

Jobbulást kivánok!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2017. július 02., 20:51; Megválaszolva: 2017. július 02., 21:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
mi lehet a megoldás?
Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz. 10 hónapja szültem, azóta nem jött meg a menstruációm. Már többször alhasi görcseim...
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...