atrophia, parakeratosis

Tisztelt Doktornő/Úr! 60 éves nő vagyok. Rákszűrés eredményem a következő: „Kenet minősége: megfelelő, feldolgozott Kenet értékelése: fiziológiás (negatív kenet) A kiértékelés III. RÉSZLETES DIAGNÓZIS 2. pontját töltötték csak ki: „Reaktív és reparatív jelek” atrophia/gyulladás egyéb: parakeratosis A megfelelő Papicolaou dg.: P2 Javaslat: ismétlés szükség szerint” Az orvos azt mondta, hogy minden rendben van. Ismét megemlítettem, amit már a vizsgálatkor is, hogy enyhe folyásom van, aminek az okát nem tudom és jó lenne megszüntetni. Erre a vény nélkül kapható Gynoxin hüvelykapszulát javasolta. Kicsit utána néztem a diagnózisnak (atrophia, parakeratosis) és azt olvastam, hogy nem árt további nyomon követés – esetleges rákos folyamat kialakulása miatt. Fertőzések és hámelváltozások nem kerültek értékelésre! (üresen maradt a leletben) . Kérdésem: mi a további teendőm? Valóban nincs semmi jelentősége a fenti diagnózisnak? Válaszát nagyon várom, üdvözlettel: kisida

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza nőgyógyászati rákszűrés témában

Kedves Kérdező! A leírt lelet az életkorának megfelelő negatív eredmény.Ha panaszai vannak, akkor hormontartalmú hüvelykrém alkalmazható.

Kérdés: 2012. június 19., 17:22; Megválaszolva: 2012. június 21., 13:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45