Rákszűrés eredményét kérem értelmezze számomra

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudni, hogy a következő laboreredmények mit takarnak: P2 Kórokozók: Vegyes baktérium, egyéb, nem neoplasticus elváltozások.reparátió. Athophia és egyéb.para és hyperkeratosis. aláhúzva a következő eredmény: Enyhe fokú intraepithelialis laphám laesio és kifejezett fokú intraepithelialis laphám laesió (HSIL) Kérem, értékelni legyen szives mert a kenetet levevő orvos nem mondott semmit.Köszönettel

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászati rákszűrés témában

P2: az a régi értékelési rendszer szerint normális eredmény.

A vegyes baktérium miatt antibiotikus gyógyszeres kezelés szükséges.

A mostani cytológiai értékelési rendszer:

ASC - kóros laphámsejtek

ASC-US - bizonytalanul megítélhetõ kóros laphámsejtek

ASC-H - nem egyértelmûen megítélhetõ, de a súlyos laphámelváltozás nem zárható ki

SIL - laphámbeli elváltozások

LSIL - enyhén atípusos sejtek, CIN1-nek megfelelõ sejteltérések

HSIL - súlyosan atípusos sejtek, CIN2/3-nak megfelelõ sejteltérések

AGC - kóros mirigyhámsejtek

AGC-NOS - bizonytalanul megítélhetõ kóros mirigyhámsejtek

AGC-FN - nem egyértelmûen megítélhetõ, de a mirigyrák lehetõségét felvetõ sejteltérés

AIS - hámbeli mirigyrák

HSIL: súlyos fokú hámsejteltérés a méhnyakon.

Ezen lelet esetén szövettani vizsgálat végzése tanácsos.

Kérdés: 2014. július 16., 12:17; Megválaszolva: 2014. július 18., 19:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
rákszűrés
Tisztelt doktor úr, rákszűrésem (kenet, cytológia) eredménye: Egyéb, nem neoplasticus elváltozások: reaktív sejtelváltozásokkal járó...
atrophia, parakeratosis
Tisztelt Doktornő/Úr! 60 éves nő vagyok. Rákszűrés eredményem a következő: „Kenet minősége: megfelelő, feldolgozott Kenet értékelése:...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar