• epilepsziás gyermek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!A kislányomnál 4 hónapja diagnosztizáltak epilepsziát,az első tüneteiként észrevettük,hogy a használa 10szavat teljesen elhagyta újra csak gagyog.Majd ezt elrévedések követték végül májusban,alvás közben egész testére kiterjedő rángásos rohama volt.Convulex szirupot kapott több rohama ezek után nem jelentkezett.2hónap múlva agresszív lett a viselkedése(a fejét is a falba verte)ezért Gerolamic tablettát kapott amitől ez rendeződött nála.Viszont teljesen megváltozott a kislányom:nem figyel amikor a nevén szólítjuk,a közeledésünket gyakran elutasítja(ellök bennünket)amiket eddig tudott azokat olyan mintha elfelejtette volna(például:hol a lámpa?)Miért van ez?A Convulex szirup mellékhatásai között szerepel,hogy szellemi leépülést okozhat,nem lehet?hogy ez okozza ezt a változást?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! A figyelemzavara a kislánynak nem valószínű, hogy a Convulex mellékhatása, inkább magának az epilepsziának a következménye. Nem tudom készült e a "leépülés" óta alvásban EEG vizsgálata, mindenképpen szükséges lenne, hogy kizárják egy az alvásban jellemző, hasonló tünetekkel járó állapota (ESES) fennállását. Emellett egyes epilepszia szindrómák olyan komplex betegségek, melyek nemcsak rohamokkal járnak, hanem agyi működészavarral is, mely a fejlődést akadályozhatják. Azt javaslom, keressenek fel egy epilepszia centrumot, ahol tudnak Önöknek segíteni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 28., 09:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 22:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés