Kérem segítsen!

Üdvözlöm Doktornő! Köszönöm gyors válaszát. A kérdésekre megpróbálok a leletek alapján válaszolni. 3 hónap alatt 2 GM nagyrohamnak leírt rosszulléte volt, ezért lett a Vimpat beépítve. Ezután 3 és fél évig volt rohammentes. Tavaly novemberben volt ugyanilyen rohama, de aznap volt egy ébrenlétben megpróbált gyomortükrözés amit nagyon rosszul tolerált. Az emelést idén májusban egy ugyanilyen rohamot követően javasolták. Tehát májustól szedi 2x200mg-al, addig 2x150mg-ot szedett. Valóban volt szemtekerezgése kis korában, elég intenzíven, de ez 6 éves kora körül megszűnt. A szondát idén februárban helyezték be, au eltávolítása tervben volt ősszel, de mivem nem iszik(elutasítja) szájon át, az evés is csak júniusban kezdődött el nála, de néha ebben is van megtorpanás, így az eltávolítása ettől függ. Júniusban voltunk debrecenben gastrologiai kontrolon, a tükrözés alapján, a nyelőcső nyálkahártyája ép, a gyomor ki és bevezető nyílásai a helyükön vannak. Motilitási problémák még megvannak, de ezt a mozgás hiánya is fokozza. Miskolcon jelenleg az eü.i ellátás szinte megszűnt, tud-esetleg abban segítséget nyújtani hová fordulhatnánk. Már a dec.7.én esedékes eeg-t és az azt követő neurologiai kontrolt is lemondták telefonon. Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a epilepszia témában

Kedves Kérdező! Levelében közölt adatok, nevezetesen, hogy a leányának GM rohamai vannak, megerősít abban, hogy a második választandó szerként én nem a Vimpatot választottam volna.Mindenesetre a szondát mihamarbb el kéne távolítani,és a szájon át tápláláshoz fokozatosan visszatérni, egy ideig mindkét táplálási forma fenntartása mellett.EEG-re biztosan nincs szükség,ez felesleges, és ez halasztható, a gyógyszer módosításáhozpedig egy telefon konzuktáció is elégséges.Nem hiszem el, hogy egy akkora városban, mint Miskolc,nem lehet egy neurológiai konziliumot kérni.Bizonyára így van, ahogy mondja, de ez elfogadhatatlan. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 17., 12:59; Megválaszolva: 2020. november 18., 17:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú