Epilepszia?

Tisztelt Dr ÚR! Az lenne a kérdésem hogy az EEG leltem alapján valóban epilepsziás vagyok e? Lelet: kevert polymorph ébrenleti tevékenység. Szemnyitaskor változás nem történt. FS-t nem tudtuk végig csinálni, mert a beteget zavarta. El alatt változás nem történt. Néhány alkalommal generalizaltan meredek hullámok jelentek meg.,melyek HV alatt is láthatóak voltak. Féltekei asymmetria nincs. Vélemény: Megtartott hattertevekenyseg, generalizaltan mérsékelt paroxysmalis jelek. A dologhoz hozzátartozóik, hogy november végén covidos voltam enyhe tünetekkel íz és szaglásvesztessel ami sokára jött vissza. KB 1honap.Február elejéig jól voltam majd furcsa szagokat és ízeket kezdtem érezni. (rothadó) ez azóta is meg van sajnos. Laborom rendben hasi uh negatív az eeg pedig ez lett amire a neurologus azt mondta epilepszia. Frisium 10mg 2*1szedek de nagyon leüt3hete szedem) vezetni nem tudok tőle és egyre feledekenyebb vagyok azóta. A szagok ízek meg vannak igaz étvágyam jobb lett picit híztam is de rám fér és a nyugtató hatása jó. Sokszor voltam feszült régebben is de az okát nem tudtam. Epilepsziás lennék? Válaszát előre is köszönöm! Üdv Ankli Marci

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

A leírásból nem derült ki, hogy volt-e epilepsziás rosszulléte Önnek, illetve bármilyen esztméletvesztéses rosszullét szerepel-e az előzményben. Az EEG csak segít a dianózisban, de önmagában kevés. A Frisium kezelés önmagában kerülendő epilepszia esetén, erre ennél jóval korszerűbb gyógyszerek is rendelkezésre állnak. Megjegyzem, hogy epilepszia esetén TILOS vezetni néhány év rohammentességig. Célszerű egyeztetnie gondozó orvosával.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. április 20., 15:04; Megválaszolva: 2021. április 21., 18:06
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...