Szorongas.

Üdvözlöm Dr úr. 27éves anyuka vagyok. Több éve szédüléses panasszaimat kivizsgàltattam minden negativ lett. Mostànàban észre vettem a memóriàm nem a régi,sokatt szorongok stresszelek és észre vettem a jobb làbam,bal kézz ujjaimat gyengébnek érzem. Elmentem magàn úton Natív koponya Mri re. Az eredményemről szeretnék tàjékoztatàst:kulso es belso liquorter normalisan tag .az oldalkamrak szimetrikusak,kozepallasuak.a cranio-cervicalis atmenet szabalyos. A frontalis feherallomanyban jobb oldali tulsullyal max 2-4mm es jeldus gocok lathatoak flair es reszben T2 kepekben. Egyebutt az agyalomanyban koros jeladasu terulet nem abrazolodik. Az orrmelekuregek legtartoak. Velemeny:lacunaris infarctusok mk. Frontalis lebenyen. Vernyomasom rendben eddig cukor betegségről sem tudok, Neurologusom konkretan semmit nem mond,csak hogy ne stresszeljek de en folyamatosan aggodok,hogy komoly baj van., nyaki uhangon voltam az is rendben. Milyen vizsgàlatott javasol? Milyen betegségre utalhat az eredményem? Kellene tovabb vizsgàlni? Elnézést a sok kérdésért. Egy aggodó anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MRI témában

Kedves Kérdező! Az MRI vizsgálat során gyakran látunk az Önéhez hasonló,apró gócos elváltozást, melyek klinikai tünetet nem okoznak, mellékleletnek tekinthetők.Természetesen feltételezem, hogy az ilyenkor szükséges egyéb vizsgálatok is megtörténtek. Nincs magas vérnyomása, veleszületett szívbetegsége, stb.Nőknél szülés kapcsán alakulhatnak ki hasonló kis agyi infarctusok, ezek később ne okoznak panaszt.A szorongás ismert módon sok kellemetlen testi tünettel járhat,ennek hathatós kezelését, a kiváltó okok megszüntetését javasolom.A stressz a legfőbb betegség kiváltó tényező, ettől mindenképpen igyekezzen megszabadulni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. május 28., 20:16; Megválaszolva: 2020. május 29., 06:13
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés