Látás zavar

Kedves Drnő. Irtam mar magának tobb eve tartó szeduleses panaszaim miatt ami miatt koponya natív mr voltam tavaly októberben. Mostanában eszre vettem,hogy lataszavarom van mikor elore nézzek akkor egy pici foltban mintha nem.látnék ha oldalra nézzek akkoris szinten ez a helyzet fokuszalok egy pontra mellette a tárgyat vagy az ujjam ha kinyujtom nem lattom el mentem latoter vizsgálatra ami negativ lett. Azt mondtak nyilvan a vak foltomat latom. Ne stresszeljek. Tudni kell,hogy nagyon szorongós es pánik beteg vagyok állandóan fell szemmel nézzem,hogy latok e teljesen magam alatt vagyok sírás kerülget. Tavalyi koponya mr Eredmenyemet le irom: kulso es belso liquorter normalisan tag .az oldalkamrak szimetrikusak,kozepallasuak.a cranio-cervicalis atmenet szabalyos. A frontalis feherallomanyban jobb oldali tulsullyal max 2-4mm es jeldus gocok lathatoak flair es reszben T2 kepekben. Egyebutt az agyalomanyban koros jeladasu terulet nem abrazolodik. Az orrmelekuregek legtartoak. Velemeny: lacunaris infarctusok mk. Frontalis lebeneny Felek,hogy ezektől a kis infarktusoktol van drno mit gondol? kérte ido pontot ismet koponya mr re ami jovo hónapba lessz. Nagyon felek

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza koponya MRI témában

Kedves Kérdező!

Először is el kell jutni ahhoz a felismeréshez, hogy a betegség maga a félelem.Ennek ellenére javasolom magas vérnyomás betegség irányában a vizsgálatát, mert az első MRI-n látható apró kis gócok ezzel összefüggetnek.Újabb koponya MRI vizsgálat nem fog javítani a helyzeten.

A szorongás, a betegségektől való indokolatlan félelem sok fiatal ember életét keseríti meg, Ön is ezekhez tartozik. Ahelyett, hogy a pszichés zavar gyógykezelésével foglalkozna, újból és újból bizonyítékokat keres, vizsgálatokat csináltat, apró fizikai jelek,észrevételek ,hatalmas, félelmetes betegségekké változnak a képzeletében. Hiába lesznek a vizsgálati eredmények negatívak, nem képes megnyugodni.Ez az állapot mindenképpen kezelésre szorul. Legtöbbször a súlyos tünetek két három hét szorongáscsökkentő gyógyszeres kezelés után javulnak, de a hosszú távú változásokért ennél jóval több ideig kell küzdeni,ehhez sok lelkierő szükséges.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. október 09., 20:44; Megválaszolva: 2020. október 11., 17:16
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...