Leukoaraiosis

Kedves dr no! Eross szeduleses panaszaim tobb eve tartanak amit ki is vizsgaltattam tavaly októberben voltam natív koponya mrin. Es most is voltam szeretnem ha ossze hasonlitana a ket eredményt rosszabbodott e? Nagyon eross szeduleseim vannak pánik rohammal társul sok stressz es idegessegel jar. Szeretnem ha talyekoztatast adna meg nem jutok el neurologusomhozz. A tavalyi mr leletet írnám: :kulso es belso liquorter normalisan tag .az oldalkamrak szimetrikusak,kozepallasuak.a cranio-cervicalis atmenet szabalyos. A frontalis feherallomanyban jobb oldali tulsullyal max 2-4mm es jeldus gocok lathatoak flair es reszben T2 kepekben. Egyebutt az agyalomanyban koros jeladasu terulet nem abrazolodik. Az orrmelekuregek legtartoak. Velemeny:lacunaris infarctusok mk. Frontalis lebeneny A mostani pedig a külső es belso liquoter az életkornak megfelelo. A kamerarendszer lényegében szimmetrikus a kozepvonali struktúrák magtartottak. A kisagyi tonsillak a foramen magnum sikje felett abrazolodnak. A cella media sikjaban es felette a frontális feherallomanyban ,mindkét oldalon de jobb oldali tul súllyal nehany apro kerekded a t2 képeken emelkedett jelintenzitasu képlet abrazolodik. Egyébb eltérés az agyalomanyban nem talalhato. Vélemény frontális leukoaraiosis Magas vérnyomás nincs cukor betegség sincs minden efele kivizsgalason voltam. 28eves vagyok 2gyermek anyukája teljes pánikban vagyok dr no komoly a baj? Nagy az eltérés a ketto eredmény kozott?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MRI témában

Kedves Kérdező! A két lelet gyakorlatilag leírás alapján ugyazaz.A gócos magas jelintenzitású képletek megfelelnek lacunáris infarctusoknak.A 2. lelet esetén a véleményben véletlen elírás lehet, mert a leucoaraiosis egészen más jellegű elváltozás, fiatal életkorban nem is igen fordul elő. Ha nincs semmilyen króniukus betegsége, akkor igyekezzen a pánik rohamokat, szorongását kezelni, mert a szédüléses panaszok minden bizonnyal ezzel vannak összefüggésben.A leírt elváltozásnak szerintem az Ön esetében klinikai jelentősége nincs,ezért teendő sincs vele. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 12., 19:03; Megválaszolva: 2020. november 16., 11:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú