Sm betegség vagy más?

Tisztelt Doktornő! 4 ève szültem,azóta vannak ezek a visszatérő panaszaim,de idén januártól szinte folyamatosan fennállnak,testszerte izomrángás,főleg nyugalmi helyzetben,illetve a bal alsó szemhéj napi szinten rángatózik,illetve gyakori fejfájások,amik többnyire maguktól szűnnek (fájdalomcsillapítót ritkán alkalmazok) -voltam szemészeten (ott magnéziumot javasoltak) illetve voltam neurológusnál,aki Mr vizsgálatot írt ki, (Sm kerdessel) ami meg is történt,a leletet bemásolnám,még nem sikerult a doktornommel konzultálni. "Az intra és extracerebrális liquorterek szabályos tágasságúak.A kamrarendszer közèpállású,szimmetrikus.Jobb oldalon frontalisan egy-egy 2-3 mm-es T2 és Flair hyperintenz,nem jellegzetes fehérállományi góc látható.A diffúzió súlyozott,SWI mérések kórosat nem mutatnak. Vélemèny: Kórjelző eltérés nem látható. Demyelinisatio nem látható." Kérdésem,hogy ezekkel az apró gócokkal kell e foglalkoznom,illetve a fejfájások összefüggésben lehetnek-e ezekkel. (4 éve volt Koponya MR-azon semmiféle elváltozást nem írtak le akkor) . Illetve jobb fent 2-es fogamon van egy 20 éves korona,illetve cisztas elváltozás ennek eltávolítását javasolta a szájsebész-ezek osszefuggesbe hozhatóak a látott elváltozással? Hozzáteszem eléggé szorongó tipusú,picit talán hipochonder is vagyok. Köszönöm válaszát előre is. Tisztelettel: A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Koponya MRI témában

Kedves Kérdező!

Az leírt apró gócoknak semmilyen összefüggése nincs a fejfájásokkal,klinikai jelentősége nincs,mellékleletnek tekinthető. A gócos fog viszont okozhat fejfájásokat, ennek eltávolítását magam is javasolom. A szorongás a lélek betegsége, ezért az ezzel való törődés Önnek nagyon fontos lenne.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. december 16., 14:54; Megválaszolva: 2020. december 17., 06:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Kopnya MRI lelet
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! A tegnapi napon koponya MR vizsgálatot végeztek. Kérem segítségét a lelet értelmezésében. 2009-ben már végeztek...
Leukoaraiosis
Kedves dr no! Eross szeduleses panaszaim tobb eve tartanak amit ki is vizsgaltattam tavaly októberben voltam natív koponya mrin. Es most is voltam...
Látás zavar
Kedves Drnő. Irtam mar magának tobb eve tartó szeduleses panaszaim miatt ami miatt koponya natív mr voltam tavaly októberben. Mostanában eszre...