Sm betegség vagy más?

Tisztelt Doktornő! 4 ève szültem,azóta vannak ezek a visszatérő panaszaim,de idén januártól szinte folyamatosan fennállnak,testszerte izomrángás,főleg nyugalmi helyzetben,illetve a bal alsó szemhéj napi szinten rángatózik,illetve gyakori fejfájások,amik többnyire maguktól szűnnek(fájdalomcsillapítót ritkàn alkalmazok)-voltam szemészeten(ott magnéziumot javasoltak) illetve voltam neurológusnál,aki Mr vizsgàlatot írt ki,(Sm kerdessel)ami meg is történt,a leletet bemásolnám,még nem sikerult a doktornommel konzultálni. "Az intra és extracerebrális liquorterek szabályos tágasságúak.A kamrarendszer közèpállású,szimmetrikus.Jobb oldalon frontalisan egy-egy 2-3 mm-es T2 és Flair hyperintenz,nem jellegzetes fehérállomànyi góc látható.A diffúzió súlyozott,SWI mérések kórosat nem mutatnak. Vélemèny:Kórjelző eltérés nem látható. Demyelinisatio nem látható." Kérdésem,hogy ezekkel az apró gócokkal kell e foglalkoznom,illetve a fejfájások összefüggésben lehetnek-e ezekkel.(4 éve volt Koponya MR-azon semmiféle elvàltozást nem írtak le akkor). Illetve jobb fent 2-es fogamon van egy 20 éves korona,illetve cisztas elváltozás ennek eltávolítását javasolta a szàjsebész-ezek osszefuggesbe hozhatóak a làtott elvàltozással?Hozzáteszem eléggé szorongó tipusú,picit talán hipochonder is vagyok. Köszönöm válaszát előre is. Tisztelettel:A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Koponya MRI témában

Kedves Kérdező! Az leírt apró gócoknak semmilyen összefüggése nincs a fejfájásokkal,klinikai jelentősége nincs,mellékleletnek tekinthető. A gócos fog viszont okozhat fejfájásokat, ennek eltávolítását magam is javasolom. A szorongás a lélek betegsége, ezért az ezzel való törődés Önnek nagyon fontos lenne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. december 16., 14:54; Megválaszolva: 2020. december 17., 06:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés