Dr. Szappanos Zsuzsanna

Dr. Szappanos Zsuzsanna

neurológus
Bemutatkozás:

Születési hely és idő: Budapest, 1949. 01. 26.

Iskolai végzettség

SOTE Általános Orvosi Kar 1973.
Neurológia szakvizsga: 1979.

Munkahelyek:

Jelenleg a Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Kft. kiskovácsi kórházban főállású neurológus szakorvosként dolgozom. A neurológia szakrendelésen EEG-vizsgálatokat is végzek (telefon: +36/26-525-620).

E-mail: [email protected]

Legutóbbi válaszai

Melegség érzés a talpban

Kedves Kérdező! Semmilyen panasz nem nevezhető bagatellnek, ha az érintett félben aggodalmat,bizonytalanságot kelt. A panaszát a Leiden mutációval biztosan nem tudnám összefüggésbe hozni.Lehetséges ok egy érző ideg fokozott aktivitása, de hogy ez milyen okból következik be, ezt nem tudom megmondani.Mindenesetre érdemes lenne egy rutin labor vizsgálatot elvégezni,főleg az emelkedett vércukor, de egyéb anyagcserezavar kzárása céljából. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Creutzfeld - Jakob szindroma lehet ez?

Kedves Kérdező! Látom,mennyire alaposan felkészült a szóban forgó betegségből, és tanulmányozta az interneten elérhető irodalmat.Végül azt is helyesen állapította meg, hogy egyfajta pánik,pontosabban kényszerbetegség.Nosophobia,rettegés egy képzelt betegségtől.Mielőbb jó lenne kikerülnie ebből a nem veszélytelen állapotból.Feltételezem, hogy a két hónappal ezelőtti álmatlan éjszakákat valamilyen pszichotrauma okozhatta, esetleg kimerülés, egyéb stressz.Ehhez a ponthoz kéne visszatérnie,elemezni újból, hogy akkor pontosan mi történt.Pszichiáter, vagy pszichológus segíteni fog a szálakat "kibogozni",a pontos válaszokat megtalálni, hogy visszanyerje az egyensúlyát. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Miért fáj a fejem?

Kedves Kérdező! Fiatal korban a fejfájások nagy része idegi eredetű, de a kezdődő magas vérnyomás hátterében eleinte a "pszichés nyomás" is magas, a szervi elváltozások csak jóval később alakulnak ki. Úgy tűnik, hogy Önnél nem elég hatásosak a beállított gyógyszerek.Az alap probléma, a terhelésre bekövetkező rosszabbodások elsősorban pszochés eredetűek, de mindig gondolni kell egyéb okra a fejfájás hátterében. Mindenképpen belgyógyászati és neurológiai vizsgálata szükséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Mi bajom lehet? Kihez forduljak?

Kedves Kérdező! A szemöldök vonalában, nagyjából az első és második harmad határánál a csontos koponyából kilépő ideg, a háromosztatú (trigemnusz) ideg legfelső ága tapintásra lehet érzékeny.Ezt a neurológusok is vizsgálják. A panasz társulhat homloküreg gyulladáshoz, de magának az idegnek a sérüléséhez is.Ezen a helyen neuralgia csak ritkán szoott fellépni, mint ahogy Önnél sem. Ha csak tapintás váltja ki, akkor nem szükséges, sőt,káros fájdalomcsillapítot szednie.A leírt rosszullétek szorongás, pánik tünetek, melyeket kezelni kell.Azt gondolom, hogy a neurológus jó választás,de a nyári időpont elfogadhatatlan. Nem tudom, az ország melyik részében fordulhat elő, hogy egy fejfájós beteg csak hónapokkal később jut ellátáshoz.Ha mégis így lenne, a magénrendelésen segítséget fog kapni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Sm -tanács kérés

Kedves Kérdező! Úgy látom a leírásából,hogy Önnél egy relatíve lassan progrediáló, súlyos bénulásos tüneteket nem okozó SM áll fenn.A gyógykezelése is hatásos volt, egészen nyolc hónappal ezelőttig.A Gilenya adása valóban fokozott óvatosságot igényel a járvány idején, a fertőzés veszély miatt.A Mavenclad, mint hasonlóan igen erős immunmoduláló szer, szintén mellékhatásokkal bíró gyógyszer.Másik orvost semmiképpen ne keressen, mert orvosa nagyon is felelősen jár el.A járvány végéig legyen türelemmel. A vakcina beoltásával kapcsolatban meg kellene kérdezni egy virológust, az Ön esetében mi várható.Ezzel kapcsolatban nem tudnék felelősen állást foglalni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna