Agydaganat

Üdvözlöm! Ez év szeptember elején csináltattam magán úton natív koponya MR-t szédüléses, fejnyomásos panaszaim miatt, melynek eredménye: intracranialis kóros MR jel nem igazolódott. (Siemens Magnetom Area 1.5 MRI berendezés axiális T2 súlyozott, diffúziós és ADC, coronalis FLAIR -, saggitalis T1 súlyozott mérésekkel, TOF angiográfiás mérésekkel kiegészítve) Neurológus felvételt látta, megvizsgált, neurológia eltérést nem talált. Laborom, fül-orr gége neg. Másfél hete pszichiátertől Scippa 5 mg-ot kaptam, melyből 2 napig felet, 5 napig egészet, majd 2 napig felet szedtem asszisztensnő tanácsára. Ez idő alatt olyan tünet jelentkezett, hogy az egyik pupillám sokkal tágabb lett, mint a másik, majd váltják egymást. Asszisztensnő szerint gyógyszer mellékhatás. Én ezt a gyógyszert 4. napja nem szedem, mert nagyon zavart ez az állapot, a felemás pupilla. Kérdésem az, hogy lehet-e ez a tünete agydaganatnak? Mikor várható javulás a pupilláim nagyságában? Érdemes-e kontrasztanyagos koponya MR-t is csináltatnom? Köszönöm válaszát! Cs.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza koponya MRI témában

Kedves Kérdező!

Sokszor foedul elő napjainkban,hogy a beteg nem orvosi beutalóval, hanem magánúton veszi igénybe a koponya MRI vizsgálatot. Ezzel nem is lenne semmi baj.Azzal viszont igen, hogy a problémát nem oldják meg.Feltételezem, hogy a pszichiátere alposan átgondolta, miért ír fel Önnek Scippa nevű, escitalopram tartalmú antidepresszánst.Kizárt dolog, hogy a gyógyszer hatására, vagy bármi egyéb okból a pupillák tágassága felemássá változna.Az említett gyógyszer hatása ennyi idő alatt még nem is alakul ki igazán.Miután nincs egy hónapja, hogy MRI vizsgálata negatív volt, teljesen irracionális gondolat újabbat csináltatni, még ha kontrasztanyaggal is.

Az Ön agydaganatól való félelme mindenképpen kóros. Hogy ez milyen egyéb tünetekhez társul,-depresszió, pénik,-azt nem tudom megitélni.A gyógyszer szedését hagyja abba,és inkább azon gondolkozzon, hogy tudna megszabadulni a félelmeitől. Pszichológus igen, gyógyszer nem.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. szeptember 28., 12:53; Megválaszolva: 2020. október 01., 06:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...