Koponya MR-lelet

Tisztelt Doktornő! A múltkor írtam levelet Önnek a fiam epilepsziához hasonló tünetéről, amit a vér látványa váltott ki. Azóta készült MR vizsgálat, és az eredményről szeretném, hogyha írna, mert neurológus csak távolabbi időpontot tudott adni. Válaszát előre megköszönöm: S.H.Éva.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza epilepszia témában

Kedves Éva!

Örülök, hogy megfogadta a tanácsot és elvitte a gyermeket vizsgálatra. A lelet egyértelműen igazolja a temporális(halánték) lebenyben található kóros folyamatot, mely az epilepsziás rohamot kiváltotta.

Az MRI leletező leírása alapján az elváltozás jóindulatúnak látszik, de idegsebészeti véleményezés feltétlenül szükséges. Ameddig végleges döntés nem születik, a közvetlen teendő mielőbbi antiepilepticus kezelés beállítása, a további rohamok megelőzése céljából.EEG vizsgálat segíthet a megfelelő gyógyszer kiválasztásában.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 20., 10:34; Megválaszolva: 2015. január 20., 18:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése