Nehezen diagnosztizált epilepszia

Barátomnak 4-5 éve van epilepsziája, nehezen diagnosztizálták, nem műthető, gyógyszert szed. A rendszeres gyógyszerszedés mellett mégis előfordul félévente változatos rohama (1 vagy több nagyroham, ami után van mikor sokáig zavart), úgy vettem észre ezek a rohamok a nagyobb hideg és meleg fronthoz köthetők. A kérdésem hogy minden roham után kell-e mentőt hívni? Ugyanis eddig ezt tettük, de általában nem tudnak mit csinálni, és hamar haza is engedik. Egyszer volt, hogy a mentők injekciót adtak neki, hogy aznap ne legyen több rohama, és maradhatott is otthon. Mit lehet tudni erről az injekcióról? Mikor alkalmazzák? Úgy hallottam nem sűrűn lehet alkalmazni! A gyógyszerek hatásosak, csak a front ellen nem! Másra kellene váltani, vagy a front mindig hatással lesz az epilepsziájára?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boha Katalin válasza a epilepszia témában

Kedves Kérdező! Az epilepszia a korszerű gyógyszerekkel többnyire jól kezelhető betegség, ami azt jelenti, hogy csak nagyon ritkán van rosszullét, így van esély a gyógyszermódosítással barátjánál a rohamok ritkítására. Az ismert, kezelt epilepsiás betegnél csak akkor kell rohamnál mentőt hívni, ha elhúzódik a roham, vagy esetleg rövid időn belül ismétlődik, vagy sérülés érte közben a beteget. A frontok, az alváshiány, nagyobb stressz lehet provokáló tényező, minden betegnél. Az injectio alkalmazása rohamhoz kötött, és az orvos dönt szükségességéről.

Kérdés: 2014. június 11., 09:22; Megválaszolva: 2014. június 11., 21:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...
Idegbecsípődès?