Dr. Boha Katalin

Dr. Boha Katalin

Neurológus, Pszichiáter
Bemutatkozás:

1985-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen.

Első munkahelyem a BM Központi Kórház és Intézményei Organikus Idegosztálya volt, ahol egészen 2007-ben történt bezárásáig dolgoztam, 2000-ig a fekvőbeteg osztályon, utána pedig a szakrendelőben. Neurologia szakvizsgát 1990-ben tettem le, majd 1994-ben pszichiátriából is szakvizsgáztam.

Jelenleg a Törökbálinti Tüdőszanatóriumban rendelek ideggyógyászati szakrendelésen, valamint a Budaörsi Egészségházban pszichiátriai szakrendelésen, emellett magánrendelésem van Törökbálinton, ahol neurologiai és pszichiátriai jellegü problémákkal is foglalkozom.

2009 óta természetgyógyászati, ill. fülakupunkturás képzettséget is szereztem, mellyel azóta is kezelek pácienseket, valamint elektromágneses mező - BEMER - therápiával folytatok kezeléseket.

Dr. Boha Katalin neurológus és pszichiáter szakorvos

Telefon: 06-30-971-4696

E-mail cím: [email protected]

Legutóbbi válaszai

Mi ez?

A leírtak alapján nem lehet megmondani hogy ez mitől van, lehet belső feszültségtől, szorongástól, kevés folyadék fogyasztásától, tartósan merev fejhelyzet tartásától, stb., de lehet persze még sok más is. Próbálja testmozgással, sportolással, nyaki masszázzsal, egy nagy pohár viz vagy cukormentes tea ivásával befolyásolni. Ha nem sikerül akkor orvosi vizsgálatra van szükség.

Stroke vagy migrén?

Tisztelt Kérdező! A tünetei alapján elsősorban agyi keringési zavar gyanúja merül fel. A koponya CT negativitása önmagában ezt nem is zárja ki. Azt nem tudom hogy milyen egyéb vizsgálat alapján mondták ki a véleményt, és hogy kapott-e valamilyen gyógyszert. A koponya MR vizsgálat mindenképpen szükséges, de ha addig is folyamatosan panaszos, akkor biztosan van még teendő, akár vizsgálat, akár gyógykezelés terén. A migrén ugyan létezhet fejfájás nélkül is, de ez ritka. Ha nincs jól, akkor bizony menjen vissza a neurologiára és jelezze!

Mi lehet a bajom?

Tisztelt Kérdező! A panaszai pánik-tünetekre utalnak. Ha az eddigi vizsgálatokkal nem találtak semmi megfoghatót/a gamma GT értéknek biztosan nincs köze ehhez/ akkor megnyugodhat és valóban psychológushoz kéne fordulni minél előbb, mert a korai szakaszban még gyorsan meg lehet fogni a pánikbetegséget.

koponya CT eredmény

A CT-n leírt elváltozások általános, időskori eltérések. Az Alzheimer-kórnak egyértelmű CT jele nincs, de többnyire a jellegzetes helyeken lévő agykéregsorvadás/ atrophia/ utal rá. A diagnózist a neurológiai vizsgálat és az egyéb / labor, CT, stb./ vizsgálatok együttes értékelése adja meg, ezt a vizsgálatra küldő neurológus tudja csak megtenni.

Mi lehet a bajom?

Ennek rengeteg oka lehet, de ha azóta nincs semmi különös panasza, akkor valószínűleg semmi komoly. Lehet a stressztől, sok kávé vagy energiaital fogyasztásától, de még sok mindentől amit csak a személyes kikérdezéssel lehet megtudni. Ha pedig azóta is van panasza, akkor forduljon a háziorvosához.