Kiszakadt porckorong sérv - lehetséges hosszútávú

Tisztelt Uram/Hölgyem, 2013 Október végén kerültem kórházba kiszakadt porckorongsérvvel (2x2cm), 5 nap infuzíó és 2 nap megfigyelés után végül is nem került sor műtétre, mivel a fájdalom elviselhetőbbé vált. A kiszakadt porckorong a jobb lábamra teljes egészében kisugárzó fájdalmat, illetve a lábfej és az első 3 lábujj részleges bénulását okozta. Ezután konzervatív kezelésben volt részem, márciusban a rehabilitációs orvos úgy döntött, hogy nem kell már gyógytornára járnom. A fájdalom deréktájon még mindíg nem múlt, különösen reggel és este fáj. Viszont azóta a lábfájásom fokozatosan kezd visszatérni főként a csípő és a térdhajlat illetve a boka környékén, illetve alkalmanként a bal lábamba is lesugároz, valamint néha, főleg fekvésből való felkelés után teljes erőtlenséget érzek mindkét lábamba, alig tudom őket mozgatni, de mozgatással helyrejön. Az lenne a kérdésem, hogy előfordulhat-e ezek után súlyosabb romlás, esetleg bénulás? Mikor érdemes újabb képalkotó vizsgálatra menni? (csatoltam a novemberi MR-ről egy képet) Köszönöm a választ előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a porckorong sérv témában

tisztelt Érdeklődő! a képalkotó vizsgálatra, ha nem kerül sor műtétre, egyáltalán nem érdemes menni, mert a kezelést egyáltalán nem befolyásolja ez a lelet, a tüneteket kezeljük, nem az MR leletet. rosszabbodás bármikor előfordulhat nem csak Önnél, mindenkinél, de a porckorongsérv nem daganat, nem nő magától, viszont teljesen kiszámíthatatlan, mi történik egy-egy emelésnél, rossz mozdulatnál. Idegsebészhez viszont érdemes elmenni, és elbeszélgetni egy esetleges műtétről, ha ennyire nem javul az állapota. A gyógytornát élete végéig csinálni kell egyedül! a 10 alkalom gyógytorna, amit az egészségügyi pénztár fizet, csak arra való, hogy a beteg megtanulja, mit kell csinálni minden nap a betegnek egyedül, de arra nincs s lehetőség és szükség sem, hogy minden porckorongsérvet beteg élete végéig minden nap gyógytornászhoz járjon! Mert a porckorongsérv nem gyógyul meg, csak panaszmentesség érhető el. Jobbulást kívánok!

Kérdés: 2014. április 10., 17:08; Megválaszolva: 2014. április 13., 22:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Idegbecsípődès?
Egy ideje fennálló panaszok
Tisztelt Doktornő! Lassan három hónapja már hogy nem érzem magamat úgy mint korábban. Az egész fejfájással kezdődött, amit eddig a fejem szinte...
Huntington vagy stressz?
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben lettem igazán figyelmes arra hogy különösen nagy koncentráció közben általában játék vagy hasonló ideges...
PÁNIKBETEGSÉG ?
TAVALY TAVASZAL VOLT EGY NAGYOBB LELKI MEGRÁZKODTATÁSOM,AZÓTA SOKSZOR MOSTANÁBAN NAPONTA TÖBBSZÖR IS REMEGÉS JÖN RÁM.ELSŐNEK CSAK GYOMOR IDEGRA...
Izomrángás
Tisztelt Doktornő! 31 éves vagyok, 2,5 éves és 7 hónapos Kislányaimmal otthon vagyok. Egészséges a mai világban uralkodó helyzethez képest...