• Porckorongsérvtől lehetnek a tünetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Lassan egy hónapja kezdődött a problémám ( fenék és láb fájdalom jobb oldalon ) amire voltaren injekciót kaptam 5 napig. Akkor kezdődött egy másik problémám. Percenként kell pisilni mennem, derékfájás, és akkor volt hőemelkedésem is. Kaptam monurált felfázásra ügyeleten, másnapra el is múlt a vizelési probléma derékfájással együtt. Majd 4 nap múlva ismét kaptam két napig voltaren injekciót és azóta újra kezdődött a vizelési problémám derékfájással. Az lenne a kérdésem hogy ezek a tünetek lehetnek e a sérvemtől? A fenék, és lábfájdalom viszont sokat javult. Kell e aggódnom hogy a sérv okozza, vagy keressek fel egy urológust a problémámmal? Csatoltam a sérvről a ct leletem. Előre is köszönöm a segítségét!

        Dr. Bálint Anita válasza a porckorong sérv témában

        Üdvözlöm! Sajnos a CT lelet eredményét nem sikerült kézhez kapnom, így arról nyilatkozni nem tudok. A porckorongsérv nem szokott hőemelkedéssel, vagy lázzal járó tüneteket okozni. Derékfájást, sürgető vizelési ingert és hőemelkedést vagy lázat húgyúti fertőzések képesek okozni, jelen esetben, ha Monural szedésére szűnt a panasza; ez a valószínű. Visszatérő vizelési ingert derék- vagy lágyékfájdalommal okozhat vesekő vagy ureterkő is. Gyakori, hogy derékpanaszok hátterében urológiai ok is áll. Azt javasolnám, hogy a derékpanaszokra kapott Voltaren injekciót váltsa szájon át szedhető formára pl. Xilox, Flector Rapid, Diclac; ezeket izomlazító gyógyszerrel együtt szedje, és ha hőemelkedés és gyakori vizelési inger is jelentkezik a derékpanaszok mellé; akkor egy hét antibiotikus kúra is szükséges. Vizelettenyésztést is érdemes kérni, valamint hasi UH vizsgálatot az esetleges jelenlévő húgyúti kő kizárására. Idegbecsípődés, spondylosis is okozhat a porckorongsérv által okozott panaszokhoz hasonló panaszokat. Ha porckorongsérv okoz gyakori vizelési ingert, akkor ehhez általában más tünetek is társulnak, mint pl. az érintett oldali láb ügyetlensége, sutasága, komoly esetben bénulása; érzéskiesés az érintett oldali végtagon, stb. De porckorongsérv nem okoz lázat vagy hőemelkedést. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2018. december 29., 19:55; Megválaszolva: 2018. december 31., 15:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: